• BIST 9131.16
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Sincikliler Koçpınarı suyuna kavuştu

Sincikliler Koçpınarı suyuna kavuştu
Adıyaman'ın Sincik ilçesinin ve bağlı köylerinin su ihtiyacının karşılanması amacıyla İller Bankası tarafından 2011 yılında yapımına başlanan...

Adıyaman'ın Sincik ilçesinin ve bağlı köylerinin su ihtiyacının karşılanması amacıyla İller Bankası tarafından 2011 yılında yapımına başlanan projeyle Koçpınar suyu Sinciklilerle buluştu.

Bin 300 rakımlı bir noktada bulunan kaynaktan 35 kilometreden dağlar delinerek ilçe merkezine getirilen Koçpınarı suyu ilçe merkezinde adeta bayram havası yaşattı.

Saniyede 30 litre su sağlayacak olan proje ile yol güzergahında bulunan köylerin de içme suyu ihtiyacı karşılanacak.

Koçpınarı (Beran) içme suyunun açılışına Vali Abdullah Erin, TBMM Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Milletvekili Adnan Boynukara, Sincik Kaymakamı Zafer Sağ, İller Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Çolak, Belediye Başkanı Mehmet Korkut ve çok sayıda davetli katıldı.

Koçpınar'ı suyunun Sincik ilçe merkezine gelmesinden mutluluk duyduklarını ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Korkut, "Bu suyun Sincik ilçemize gelmesinde emek veren katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Sincik içme suyu inşaatının 2011 yılında programa alındığını kaydeden İller Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Çolak ise, "Bugünde kısmetse suyumuzun açılışın yapıyoruz. Sincik içme suyu arazi şartlarından ve topoğrafyadan dolayı en yüksek boru kullandığımız içme suyu tesisidir. Bu proje arazi şartlarından dolayı zor bir projeydi. Proje bizlere 10 Milyona mal oldu. Bu proje Sincik ilçemize saniyede 30 litre su sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

Sincik'in hem Türkiye hem de Adıyaman'ın yüzünü ağartan bir ilçe olduğunu kaydeden Milletvekili Adnan Boynukara, "Bu Türkiye'nin vatandaşlarının sorunlarını karşılama noktasında hiçbir sorununun olmadığını gösteriyor. Yeter ki yapılan projeler ve ihtiyaçlar merkezi hükümete doğru bir biçimde yansıtılsın. Kaynak yönünde hiçbir sıkıntının olmayacağını hepimiz biliyoruz. Asıl önemlisi Türkiye'nin kendi varlığını bu coğrafyada kalıcı kılması. Türkiye'yi farklı mecralara farklı konulara çekmek isteyenlere karşı bir ve beraber olarak ayakta durmaktır" cümlelerini kullandı.

TBMM Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ise, "Ferhat'ın dağları deldiği gibi bizlerde Sincik'in o dağlarını delerek Koçpınar (BERAN) suyunu getirdik. Bu suyu 35 kilometreden ilçe merkezine getirdik. Bir taraftan şeytanı taşlamaya devam ederken, bir taraftan da tavaf yapamaya devam edeceğiz. Sincik'in birliği, beraberliği bugüne kadar ülkesine vatanına sahip çıkması ve duasıyla, desteğiyle cumhurbaşkanımıza sahip çıkması emin olun fitneyi ve fesadı ortadan kaldırdı. Sincik ilçemize son iki yılda 30-40 milyonluk bir yatırım yapıldı. Sincik ilçe merkezinin ve köylerinin içme suyu sıkıntısını giderecek Koçpınar'ı suyunun maliyeti 10 Milyon TL'nin üzerindedir. Bu proje ile bir taraftan Sincik ilçe merkezine hizmet ederken, öbür taraftan kırsaldaki köylerimize hizmet ediyoruz. Böyle yatırımlarımız devam ettiği sürece 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine doğru ilerledikçe, biz dik durdukça onlar hazmetmemeye devam edecektir. Bu suyun Sincik'e getirilmesi noktasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Bugün Adıyaman'ın nadide ilçelerinden Sincik'te bulunmaktan ve böyle anlamlı bir törene katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Abdullah Erin ise, "Sincik, Türkiye'nin ve Adıyaman'ın övünerek bahsettiği ilçelerimizden bir tanesidir. Sincik ilçemiz bugüne kadar hep doğru istikamette tercihini kullandı. Türkiye, son 15 yılda ekonomik, sosyal ve siyasal anlamda büyük bir değişim ve dönüşüm yaşıyor. Son 15 yılda eğitimde, sağlıkta, ekonomik ve sosyal alanda çok önemli gelişmeler yaşandı. Bu gelişmelerden Adıyaman'da nasibini aldı. 2000'li yıllarda Adıyaman'ın devlet bütçesinden aldığı kaynağa baktığımızda 68. sıralardayken, bugün 24-25 sıralarda olduğunu görüyoruz. 2014 yılında ise, 12-13. sıralara kadar yükseldiğini görüyoruz. Hızlı bir şekilde ekonomik ve sosyal anlamdaki eksikliklerimizi ve ihtiyaçlarımızı karşılayabilecek vizyona ve çalışma azmine sahibiz. Bütün engellemelere rağmen ülkemiz her geçen gün gelişmeler kaydetmektedir. Ülkemizde kardeşi kardeşe kırdırmak, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin önünü kesmek ve bu ilerleyişini durdurmak için her türlü hileye başvuruyorlar. Bunu Cumhuriyet tarihi boyunca yaptılar. 600 yıllık onurlu bir geçmişe sahip olan Osmanlı İmparatorluğunun o mirası üzerine bir Cumhuriyet kurduk. Türkiye Cumhuriyeti bu milletin tekrar dirilişinin, yeniden ayağa kalkışının timsali olan bir devlettir. Bu milletin geçmişi sadece 93 yıllık bir geçmiş değildir. Onun öncesinde bütün dünyaya nizam veren, nerdeyse Bin yıla yakın bütün dünyanın siyasetinin, ticaretinin ve ekonomisinin şekillenmesinde de temel ve vaşat rol oynayan onurlu bir geçmişin dedelerin torunlarıyız. 15 Temmuz'da örnek bir duruş sergileyen bütün Sincikli hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum. Sincik 30-60 ve 100 Milyonla kıyaslanmayacak daha büyük hizmetlere layıktır. İnşallah onları da zaman içerisinde alacaktır. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyor, açılışını yapacağımız suyun Sincikli vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Abdullah Erin ve protokol üyeleri Beran suyunun vanasını açarak, içme suyunu hizmete açtı.

Sincikliler Koçpınarı suyuna kavuştu

Sincikliler Koçpınarı suyuna kavuştu

Sincikliler Koçpınarı suyuna kavuştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim