• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9427
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Sincik İlçesinde, “Her Köyde Bir Işık Var" Projesi

Sincik İlçesinde, “Her Köyde Bir Işık Var" Projesi
Adıyaman'ın Sincik ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Her Köyde Bir Işık Var Projesi" kapsamında kitap okuma yarışması düzenliyor.

Adıyaman'ın Sincik ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Her Köyde Bir Işık Var Projesi" kapsamında kitap okuma yarışması düzenliyor.

Düzenlenen yarışmanın Milli Eğitim Temel Kanununun genel amaçları doğrultusunda, Sincik ilçesi genelinde örgün eğitim kapsamında olan öğrencilerin dikkatlerini kitap okumaya çekmek ve yoğunlaştırmak, kitap okumaya olan ilgiyi artırmak, değerler eğitimi kapsamında örnek şahsiyetlerin örnek davranışlarını tanıtmak, yarışmacıların okuduğu kitaba göre anlama seviyesini görmesini sağlamak, kendine güven duygusunu geliştirmek, ahlaki değerleri temsil etme bilincini kazandırmak olduğu belirtildi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sincik ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Dağ, "Her Köyde Bir Işık Var" kitap okuma yarışması, Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği yarışma esaslarına uygun olarak düzenlenmiştir. Yarışmaya Sincik genelindeki bütün ilkokulların 2.3. ve 4. sınıf öğrencileri, ortaokulların 5.6.7.8'inci sınıf öğrencileri, liselerin 9.10.11. ve 12. sınıf öğrencileri katılabileceklerdir. İlkokulların 2-3-4. sınıf öğrencileri kendi aralarında, ortaokulların 5.6'ıncı sınıf öğrencileri kendi aralarında, 7.8'inci sınıf öğrencileri kendi aralarında, liselerin 9.10.11. ve 12. sınıf öğrencileri kendi aralarında yarışacaklardır. Yarışmada okutulacak kitapların temini ilçe milli eğitim müdürlüğümüzce karşılanacaktır. 2015 SODES Uygulamaları kapsamında hazırlanan projemiz kitap okuma faaliyetleri ile başlatılmıştır. Bu kapsamda ilkokul, ortaokul ve liselerimize toplam bin 900 kitap dağıtılmıştır. Öğrencilerimizin bu kitapları okuması ve beraberinde yarışma yapılması, sonrasında ödül dağıtımı gerçekleştirilecektir. Öğrencilerimize ödül olarak bisiklet dağıtımı yapılacaktır. Dereceye giren öğrenci ve bu öğrencilerin öğretmenlerine yönelik Nevşehir-Ürgüp-Göreme turistik bölgelerine gezi düzenlenecektir. Ayrıca bu proje ile 3 okulumuza kütüphane kurulacak, tiyatro gösterileri yapılacak, öğrencilerimize çeşitli seminerler verilecektir" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim