• BIST 8897.39
  • Altın 2240.294
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.0975
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Sincan Belediyesinden başarılı öğrencilere Çanakkale gezisi

Sincan Belediyesinden başarılı öğrencilere Çanakkale gezisi
Kültürel mirasın gelecek nesillere aktarılması konusunda titizlikle çalışan Sincan Belediyesi, yaklaşık 3 bin liseli öğrencini milli değerlerimizi yerinde...

Kültürel mirasın gelecek nesillere aktarılması konusunda titizlikle çalışan Sincan Belediyesi, yaklaşık 3 bin liseli öğrencini milli değerlerimizi yerinde anlatmak ve eğitim konusunda motive etmek için Çanakkale gezisine götürüyor. Çalışanın ödüllendirildiğini ifade eden Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, "Çalıştılar, başardılar. Biz de gezilerimiz ile onları ödüllendirdik" dedi.

Sincanlı 4 bin kişiyi Çanakkale, Bursa ve Konya Kültür Gezileriyle buluşturan Sincan Belediyesi bu defa kolları gençler için sıvadı. Geçtiğimiz sömestr tatilinde okul birincilerini Konya'ya götüren Sincan Belediyesi, şimdi de öğrencileri Çanakkale gezisiyle buluşturuyor. Sincan'da takdir belgesi alan tüm lise öğrencilerine Çanakkale gezisi hediye eden belediye, öğrencilerin büyük beğenisini topluyor. İlk kafileyi geçtiğimiz günlerde Çanakkale'ye götüren belediye, 21 Nisan'a kadar 3 bin öğrenciyi Çanakkale'ye götürmeyi hedefliyor. Günübirlik gerçekleşen gezide öğrenciler tarihi değiştiren Çanakkale Zaferi'ni yerinde görme imkanı buluyor. Öğrenciler Kilitbahir Kalesi, Seyit Onbaşı Anıtı ve 57. Alay Şehitliğini geziyor. Tüm günü şehitlikte geçiren öğrenciler manevi değerlerin havasını soluyor.

Sincan Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi öğrencisi Nisanur Uşar Çanakkale'yi görecek olmanın heyecanını yaşadığını belirterek, "Hep kitaplarda okuduğumuz, başkalarından dinlediğimiz Çanakkale'yi yerinde göreceğim için çok heyecanlıyım. Bana arkadaşlarımla beraber unutamayacağım anı olacak" ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin bu geziler ile başarılarının arttığını ifade eden Sincan Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Mehmet Ölmez ise

"Öğrencilerimizin bu gezilerle motivasyonu artıyor ve bir sonraki yıla daha başarılı olma eğilimini gösteriyor. Ayrıca milli değerlerimizi gidip yerinde görmeleri, kültürümüzü en iyi şekilde aktarmaya vesile oluyor" diye konuştu.

Belediye Başkanı Mustafa Başkan Tuna da manevi değerlerimizin gelecek nesillere aktarılmasının önemli olduğunu vurgulayarak, "Kültürel benliğimizi korumak, onları yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için el ele vermeliyiz. Hiçbir millet yoktur ki kültürel mirasını korumadan millet sıfatını taşısın. Mazisi güçlü olanın atisi de güçlü olur. Unutmayalım ki bizler mazisi güçlü olan bir milletiz. Bu yüzden bu değerleri yerinde görmek ve bu değerleri yerinde anlatmak bizim görevimizdir" dedi.

Sincan Belediyesinden başarılı öğrencilere Çanakkale gezisi

Sincan Belediyesinden başarılı öğrencilere Çanakkale gezisi

Sincan Belediyesinden başarılı öğrencilere Çanakkale gezisi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim