• BIST 8990.9
  • Altın 2299.643
  • Dolar 32.3233
  • Euro 35.0607
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Sinanpaşa Belediye Başkanından İhlas Vakfına Ziyaret

Sinanpaşa Belediye Başkanından İhlas Vakfına Ziyaret
Afyon Sinanpaşa Belediye Başkanı Murat Karakoyun ve beraberindeki heyet, İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Avukat Mehmet Okyay'ı ziyaret etti.

Afyon Sinanpaşa Belediye Başkanı Murat Karakoyun ve beraberindeki heyet, İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Avukat Mehmet Okyay'ı ziyaret etti.

İhlas Vakfının İstanbul Bahçelievler'de bulunan merkezinde gerçekleşen görüşmede İhlas Vakfı Eğitim Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Çetin Varlık, Yurt Müdürü Osman Gül, Sinanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Kahraman ve Fuat Yardımcı hazır bulundu.

Sinanpaşa Belediye Başkanı Murat Karakoyun, İhlas Vakfının yurtiçi ve yurtdışı hizmetlerini özellikle de kaliteli ve nitelikli genç yetiştiren öğrenci yurdu hizmetlerini takdirle takip ettiğini söyledi. İhlas Vakfının Sinanpaşa'da arsası alınmış ve projesi yapılmış olan öğrenci yurdu inşaatına değinen Karakoyun, inşaat için her tür desteği vereceklerinin altını çizdi.

Murat Karakoyun, çok merak edilen ve ilçeye ismini veren Sinan Paşa'nın, Akkoyunlu Devletinin önde gelen beylerinden Mehmet Bey'in küçük oğlu olduğunu söyledi. Sinan Paşa'nın 1473 yılında Fatih Sultan Mehmet ile Akkoyunlu Hükümdarı Uzun Hasan arasında yapılan Otlukbeli Savaşından sonra babasıyla birlikte Fatih Sultan Mehmet'e sığındığını ardından saray ve Enderun'da eğitim görerek pek çok sancakta görev yaptığını belirtti.

Karakoyun ayrıca, Sinanpaşa Belediyesi olarak yaptıkları hizmetler ile geliştirdikleri ve hayata geçirecekleri projeleri anlattı. Özellikle jeotermal projeler ile Sinanpaşa'yı turizme açma çalışmalarının devam ettiğini belirten Karakoyun, Sinanpaşa'nın göç veren değil göç alan bir ilçe olacağının altını çizdi.

İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Okyay'da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, İhlas Vakfının Sinanpaşa'da yapacağı yurt inşaatı için verecekleri destekten dolayı başkan Karakoyun'a teşekkür etti.

Okyay; merhum Enver Ören'in "81 ile yurt yapın" vasiyetlerini hayırseverlerin ve İhlas Vakfı hizmetlerine gönül verenlerin destekleri ile yerine getirmek için çalıştıklarını ifade etti.

Ziyaretin sonunda Sinanpaşa Belediye Başkanı Murat Karakoyun günün hatırası olarak İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Okyay'a porselen bir tablo hediye etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim