• BIST 9791.27
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C

Sinan Şamil Sam’ın Adı Büyüdüğü Sokakta Yaşayacak

Sinan Şamil Sam’ın Adı Büyüdüğü Sokakta Yaşayacak
Karaciğer yetmezliği nedeniyle geçtiğimiz yıl Ekim ayında hayatını kaybeden Amatör Boks Dünya Şampiyonu ve Dünya Kıtalararası Ağır Siklet Boks Şampiyonu...

Karaciğer yetmezliği nedeniyle geçtiğimiz yıl Ekim ayında hayatını kaybeden Amatör Boks Dünya Şampiyonu ve Dünya Kıtalararası Ağır Siklet Boks Şampiyonu Sinan Şamil Sam'ın adı, büyüdüğü ve annesinin oturduğu sokakta yaşayacak.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde geçtiğimiz aylarda yapılan toplantıda Sinan Şamil Sam'ın büyüdüğü ve annesinin oturduğu Sincan ilçesi Gökçek Mahallesi'ndeki sokağa "Sinan Şamil Sam Sokağı" adının verilmesi kararlaştırılmıştı. Kararın ardından bugün Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Numarataj Şube Müdürlüğü tarafından sokağa "Sinan Şamil Sam Sokağı" levhası takıldı. Levhanın takılması sırasında yaşamını aynı sokakta sürdüren Sam'ın annesi Sevim Sam da hazır bulundu.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Sinan Şamil Sam'ı genç yaşta ağır bir hastalık nedeniyle kaybetmekten dolayı duydukları üzüntüyü belirterek, Sam'ın dünya çapındaki başarılarından söz etti. Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in taziye için aileyi ziyaretinde annesi Sevim Sam'ın bir sokağa veya caddeye "Sinan Şamil Sam" adının verilmesini istediğini hatırlatan Gözgeç, bunun üzerine alınan karar sonucu Sinan Şamil Sam'ın ailesinin evinin bulunduğu sokağın adının "Sinan Şamil Sam Sokağı" olarak değiştirildiğini söyledi.

Anne Sevim Sam, uzun zamandır bu mahallede yaşadıklarını, oğlu Sinan Şamil Sam'ın da bu evde uzun süre kaldığını belirterek, "Benim oğlumun ismini bu sokağa vererek yaşattığı için Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek beye çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İsim tabelası takılırken Ankara Boks İl Temsilcisi Mücahit Orak, Sinan Şamil Sam'ın antrenörü Sefer Karataş ve Uluslararası Boks Hakemi İbrahim Avcıoğlu da hazır bulundu.

Sinan Şamil Sam’ın Adı Büyüdüğü Sokakta Yaşayacak

Sinan Şamil Sam’ın Adı Büyüdüğü Sokakta Yaşayacak

Sinan Şamil Sam’ın Adı Büyüdüğü Sokakta Yaşayacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim