• BIST 9079.97
  • Altın 2324.082
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9568
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Sinan Oğan: "Biz Çağrı Heyetini Tanımıyoruz Demek Hukuku Tanımıyoruz Demektir”

Sinan Oğan: "Biz Çağrı Heyetini Tanımıyoruz Demek Hukuku Tanımıyoruz Demektir”
MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, çağrı heyetinin kararına karşı MHP genel merkezinin açıklamasına ilişkin, "Biz çağrı heyetini tanımıyoruz demek...

MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, çağrı heyetinin kararına karşı MHP genel merkezinin açıklamasına ilişkin, "Biz çağrı heyetini tanımıyoruz demek hukuku tanımıyoruz anlamına gelmektedir" dedi.

MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, Nevşehir'de Esnaf Kefalet Düğün Salonunda partililer ile bir araya geldi. Oğan burada partililerce "Bozkurt Sinan" sloganlarıyla karşılandı. Oğan burada yaptığı açıklamada çağrı heyetinin kararını ve çağrı heyetinin kararına karşı MHP genel merkezi tarafından yapılan açıklamayı değerlendirdi. Oğan, biz çağrı heyetini tanımıyoruz demek hukuku tanımıyoruz anlamına gelmektedir. Gelin birlik ve beraberlik içerisinde seçimli kurultayımızı gerçekleştirelim" dedi.

Oğan, "Çağrı heyetinin kararını tanımamak mahkemeyi tanımamaktır. Oysa sayın genel başkanımız daha önceki açıklamasında dedi ki biz mahkemenin kararına saygı duyacağız ve gereğini yapacağız. Mahkemenin kararı çarpı heyetini yetkili kırmak ve çağrı kurulunun yapacağı resmi hüviyet kazandırmaktı. Mahkeme bunu yaptı. Şimdi biz genel merkezimizde artık genel başkanımızın sözüne riayet edilmesini bekliyoruz. Burada çağrı heyeti ayrı bir tarih açıklamış değil. Bu bir hukuki zorunluluktur. Ben MHP'nin genel merkezinin kararını tanımıyorum değil bu. Bu sadece ve sadece 15 gün askı süreci denen tüzüğümüzde uyulması gereken bir şart var. Bu sebeple çağrı heyeti farklı bir tarih belirlemiştir. Bu sebeple çağrı heyeti 19 Haziran'ı tarih olarak belirlemiştir. 19 Haziran'da biz çağrı heyetimizin belirlemiş olduğu tüzüğümüzü değiştiririz. Ondan sonra bizim arkadaşlarımız MHP genel merkezi ile diyalog şartları açık tutmuşlardır. Genel merkezimiz o anlamda gerekli girişimleri yapacaklardır. Genel Merkezimiz ile beraber bu defa seçimli kurultayımızı yapacağız. Biz çağrı heyetini tanımıyoruz demek biz hukuk tanımıyoruz demektir. Çünkü çağrı heyetinin bir hukuki kurum olduğunu Sayın Genel Başkanımız ifade etmişti. Mahkeme kararı ile kuruldu çağrı heyeti. Çağrı heyetini tanımıyoruz demek ve bir kaos istemek bugün hiçbir ülkücüye fayda getirmez. Biz MHP Genel merkezi ile beraber bu kurultayımızı yapmak istiyoruz. Biz birli istiyoruz biz ayrılık istemiyoruz. Biz sükunet ile yapalım istiyoruz. Lütfen bu meseleyi genel merkezimiz dallandırıp budaklandırmasın. Daha fazla uzatmasın. Partimiz daha fazla zarar görmesin. Gelsinler bu kurultayımızı beraber yapalım. Genel merkezimiz tüzük kurultayına iştirak etsin 10 Temmuz'da yapılacak seçimli kurultaya da hep beraber gidelim. Partimizin geleceğini oylayalım. En doğru kararı ülkücü hareket verecektir" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim