• BIST 9079.97
  • Altın 2324.337
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9423
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Sinan Oğan: 19 Haziran’da tüzük kurultayını yapacağız

Sinan Oğan: 19 Haziran’da tüzük kurultayını yapacağız
MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, "Çağrı Heyeti'nin kararına uyarak 19 Haziran'da tüzük kurultayını yapacağız. Oradan çıkacak sonuca göre de seçimli...

MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, "Çağrı Heyeti'nin kararına uyarak 19 Haziran'da tüzük kurultayını yapacağız. Oradan çıkacak sonuca göre de seçimli kurultayı yapacağız" dedi.

Çağrı Heyeti'nin belirlediği tarih ve aldığı kararın herkes için geçerli olduğunu anlatan Oğan " Hem mahkemenin kararına saygılıyız demek, hem de Çağrı Heyeti'nin açıkladığı karara uymamak, hangi hukuka saygı mantığıyla bağdaşır" diye konuştu.

Oğan, Nevşehir programına Gülşehir ilçesiyle başladı. Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy ve partililer tarafından karşılanan Oğan, ilçedeki Sadabat Parkı'nı gezdi, esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti. Oğan, sonrasında Nevşehir'e gelerek Esnaf Kefalet Konferans Salonu'nda partililerle buluştu. "Başbakan Sinan" ve "Bozkurt Sinan" tezahüratlarıyla karşılanan Oğan, konuşmasının öncesinde basın mensuplarının kurultay süreciyle ilgili sorularını yanıtladı.

Çağrı Heyeti'nin verdiği karara karşın Genel Merkez'in "tanımıyoruz" şeklinde yaptığı açıklamayı değerlendirmesi istenen Oğan "Önce tüzük kurultayını yapacağız. Çağrı Heyeti, MHP Genel Merkezi'yle diyalog yollarını açık tutmuşlardır. Genel merkezimize gerekli girişimleri yapacaklardır. Beraber seçimli kurultayı yapacağız. "Biz çağrı heyetini tanımıyoruz" demek "hukuk tanımıyoruz" demektir. Çünkü çağrı heyetinin bir hukuki kurum olduğunu sayın genel başkanımız ifade etmişti. Çağrı Heyeti mahkeme kararıyla kuruldu. Çağrı Heyeti'nin kararını tanımıyoruz diyerek kaos ortamı oluşturmak hiçbir ülkücüye fayda getirmez. Biz, MHP Genel Merkezi ile beraber kurultayımızı yapmak istiyoruz. Birlik istiyoruz, ayrılık istemiyoruz. Sükunet ve suhuletle yapmak istiyoruz. Kaos istemiyoruz. Genel merkezimiz bu meseleyi lütfen daha fazla dallandırıp budaklandırmasın. Daha fazla uzatmasın, partimiz daha fazla zarar görmesin. Gelsinler, kurultaylarımızı beraber yapalım. 10 Temmuz'da yapılacak seçimli kurultaya da hep beraber gidelim. Partimizin geleceğini oylayalım. En doğru kararı ülkücü hareket verecektir. Denizi geçtik, ufak bir su birikintisinde kimse partimizi boğmaya kalkmasın" dedi.

19 HAZİRAN'DA TÜZÜK KURULTAYINI YAPACAĞIZ

Yeniden bir mahkemelik durumun olmadığını, en üst mahkemenin kararını verdiğini hatırlatan Oğan şöyle konuştu: "Burada yapılması gereken mahkeme kararına uymaktır. Mahkeme kararı da açıktır. "Çağrı Heyeti" yetkilidir, demiştir. Çağrı Heyeti'nin belirlediği tarih ve aldığı karar hepimiz için geçerlidir. Hem mahkemenin kararına saygılıyız demek, hem de Çağrı Heyeti'nin açıkladığı karara uymamak, hangi hukuka saygı mantığıyla bağdaşır. Dolayısıyla genel merkezimizin yapması gereken bellidir. Çağrı Heyeti'nin kararına beraber uyarak 19 Haziran'da tüzük kurultayını yapacağız. Oradan çıkacak sonuca göre de seçimli kurultayı yapacağız. Bizim 19 Haziran diye diretmemiz ayrı bir tarih olduğu için değil, hukuken buna mecbur olduğumuz içindir. Bunu yapmazsak, aynı gün içinde hem tüzük hem seçimli kurultayı yaparsak, yarın örneğin bir Gemerek Mahkemesi'nden, bu kez belki Çemişgezek Mahkemesi'nden bir karar çıkar. "Siz askıya çıkmadınız, 15 günlük zorunlu askı süresine uymadınız" der. Kararı iptal ettirir. Amacınız bu değilse, geliniz, mahkemenin kararına uyunuz. Şu anda gündemimizde adaylar arasında birleşme değil, genel merkezle kurultayı yapma sürecinde birleşme vardır. Önce, genel merkezimizle ayrılığa düşmeden kurultayı yapmak lazım."

MUHALEFET ALTERNATİF SUNAMADI

'Milletin önüne bir seçenek koyamayan beceriksiz muhalefete de sözümüz vardır" diyen Oğan, "Ortada beceriksiz bir iktidar var. Karşısında ise alternatif olamayan bir muhalefet var. Buna karşın delege de kurultay istiyoruz diyor. Çünkü kurultaylar toy-düğün yeridir. Aynı zamanda bir hata veya sorun varsa, bunlarında konuşulacağı yerdir. 80 vekili 5 ayda 40 vekile düşürmek bir eksiklik değil midir?, 5 ayda 2 milyon 200 bin oy kaybetmek bir yetersizlik değil midir? Bu dava, koltuk davası mıdır?, Yoksa, bu dava Mustafaların söylediği gibi Allah, davası mıdır?" diye konuştu.

DELEGE NE GÖREV VERİRSE YAPARIM

Ülkücü olduğunu, kendisini partiden haksız, hukuksuz biçimde ihraç etmelerine rağmen başka partilerden gelen teklifleri elinin tersiyle ittiğini belirten Oğan, "Başka bir partide asla istikbal aramadım. Ülkücünün yeri MHP'dir. Mahkeme kararıyla tekrar partime döndüm. Ülküdaşlarım bana genel başkanlığı layık görürlerse, genel başkan olarak hizmet edeceğim. Nefer olma görevi verirse de, bir nefer olarak hizmet etmeye devam edeceğim. Delegeler beni genel başkan seçtiği takdirde bütün genel başkan adaylarımıza layık oldukları en üst makamları teklif edeceğim. O kardeşlerimizden herhangi biri kazandığı takdirde ister bir nefer olarak ister hangi görevi verirlerse versinler, genel başkanımıza "Genel Başkanım" diyeceğim. Başarısı için elimden gelen bütün çabayı göstereceğim. Kimse ellerini ovuşturup "bu partiden bir parti çıkarma, ayrıştırma" gibi heveslere düşmesin. Ülkücüler dimdik ayaktadır" ifadelerini kullandı.

Cihan

Sinan Oğan: 19 Haziran’da tüzük kurultayını yapacağız

Sinan Oğan: 19 Haziran’da tüzük kurultayını yapacağız

Sinan Oğan: 19 Haziran’da tüzük kurultayını yapacağız

Sinan Oğan: 19 Haziran’da tüzük kurultayını yapacağız

Sinan Oğan: 19 Haziran’da tüzük kurultayını yapacağız

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim