• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C

Sinan Akçıl, EXPO'ya gülibrişim dikti

Sinan Akçıl, EXPO'ya gülibrişim dikti
Müzisyen Sinan Akçıl, EXPO 2016 Antalya sergi alanına gülibrişim fidanı dikti.Antalya Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği yaz.

Müzisyen Sinan Akçıl, EXPO 2016 Antalya sergi alanına gülibrişim fidanı dikti. Antalya Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği yaz konserlerinde sahne alan Sinan Akçıl, EXPO 2016 Antalya Ajansının daveti üzerine Aksu ilçesine geldi.

Yönetim binasında EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez ve yöneticiler tarafından karşılanan Akçıl'ı, küçük öğrencilerin sürprizi sevindirdi.

Sergi alanında saksıya çiçek dikme etkinliğine katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Lider Çocuk Kampı öğrencileri, sanatçının çevresini sardı ve "Tabi tabi" şarkısını birlikte söyleyip imza aldı.

Sinan Akçıl, yönetim binasında EXPO 2016 Antalya Projesi ile ilgili brifing sonrası fidan dikmek için sergi alanına geçti.

Alana, gülibrişim fidanı diken Sinan Akçıl'a EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez de yardımcı oldu. Akçıl, can suyunu verdikten sonra ağacın gövdesine adını taşıyan künyeyi taktı.

EXPO açılınca mutlaka tekrar gelmek istediğini dile getiren Akçıl, şöyle konuştu:

"Gerçekten şuandan itibaren hayatımdaki en önemli canlı. Çok mutluyum. Ülkemiz adına büyük bir yatırım. 8 milyon turistin beklenmesi büyük bir olay.

Bir Türk genci olarak ülkemle gurur duyuyorum. İnşallah benim de torunlarım olunca gelip buraya, 'Dedemiz ağaç dikmiş' diyecek. Nesiller boyu devam  edecek. Birçok arkadaşım dikmiş. İyi ki gelmişim çok mutluyum."

- Bin 300 ağaç EXPO alanına taşındı

Öte yandan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Meydan-Aksu-EXPO 2016 Antalya sergi alanına yapılacak hafif raylı sistem için orta refüjde yer alan ağaçların nakil işlemleri tamamlandı.

EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez, yaptığı yazılı açıklamada, güzergahtaki bin 300 ağacın sergi alanına nakledildiğini bildirdi. Suiçmez,  Türkiye 'nin farklı bölgelerinden ağaçların da alana getirilmesi için çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim