• BIST 9792.56
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C

Şimşek’ten, Genişletilmiş Başkanlar Toplantısı Değerlendirmesi

Şimşek’ten, Genişletilmiş Başkanlar Toplantısı Değerlendirmesi
Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek ve Yönetim Kurulu Üyeleri, MÜSİAD Genel Merkezi tarafından...

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek ve Yönetim Kurulu Üyeleri, MÜSİAD Genel Merkezi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Genişletilmiş Başkanlar Toplantısına katıldı.

2015 yılının ekonomik olarak değerlendirildiği, 2016 yılı beklenti ve öngörülerinin ele alındığı toplantının ardından değerlendirmelerde bulunan MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, "Türkiye ekonomisi, 7 Haziran seçimleri sonrasındaki siyasi belirsizlik ve yaşanan terör olaylarının yanı sıra küresel risklerin de had safhaya ulaşmasına rağmen, 2015 yılında büyümedeki istikrarını korudu ve büyümesini sürdürdü. Genel manada 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri arasında kalan 5 aylık siyasi belirsizlik sürecinin, 2015 yılında reel sektöre olumsuz yansıdığını ve yılın başında yakalanan olumlu beklentilerin tam olarak gerçekleşmediğini görüyoruz" dedi.

Şimşek, konuşmasının devamında, "MÜSİAD Camiası olarak bu doğrultuda, 1 Kasım seçimleri ile yeniden sağlanan siyasi istikrarın ve seçimsiz olarak geçecek önümüzdeki 4 yıllık sürecin ülkemizin 2023 hedefleri ve geleceği açısından bir fırsat olacağı kanaatindeyiz. Tabi bu fırsatın değerlendirilmesi de başta sanayi alanında olmak üzere her alanda gerçekleştirilecek yapısal dönüşümlerle ve reformlarla mümkün olacaktır. İş dünyasının temsilcileri olarak, imalat sanayisini, yüksek katma değer oluşturacak ileri teknoloji ürünleri üretimini önceleyen, ülkemizin içinden geçtiği kritik dönemlerde dahi üretmekten vazgeçmeyen sanayici ve işadamlarımızın önünü açacak ve elini güçlendirecek yeni sanayi politikalarının hükümetimiz tarafından bir an önce hayata geçirilmesinin beklentisi içerisinde olduğumuzu da özellikle vurgulamak istiyoruz. Genel Merkezimiz tarafından üyelerimizin fikirlerinin alınarak hazırlanan anket sonuçlarına göre üyelerimizin yüzde 64'ü 2016 yılının ekonomik anlamda olumlu geçeceğini ve yüzde 52'si de 2016 yılında yatırımların artarak devam edeceğini öngörmüştür. Anketimizin de ortaya koyduğu sonuçlar ışığında, MÜSİAD üyeleri ve iş aleminin aktörleri olarak 2016'ya olumlu baktığımızın ve bu doğrultuda sorumluluk almaya devam edeceğimizin altını özellikle çizmek istiyor, tüm iş âlemini ve kamu kuruluşlarımızı ülkemizin geleceği ve hedefleri için daha fazla çalışmak ve üretmek için birlik olmaya davet ediyoruz. Ülkemizin ekonomik anlamda yeni başarı hikâyeleri yazmaya ihtiyacı var ve bu başarı hikâyelerini yazmak hepimizin elinde" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim