• BIST 9057.89
  • Altın 2291.7
  • Dolar 32.3134
  • Euro 35.1036
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Simitçi, çiçekçi kılığındaki polisler göreve hazır

Simitçi, çiçekçi kılığındaki polisler göreve hazır
İstanbul emniyeti, yılbaşı gecesi Taksim ve İstiklal Caddesi'nde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı önlem aldı.

İstanbul emniyeti, yılbaşı gecesi Taksim ve İstiklal Caddesi'nde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı önlem aldı. Noel Baba, temizlik işçisi, simitçi, çiçekçi, ayakkabı boyacısı kılığına girmiş polisler, Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nde suçlulara karşı görev yapacak.

İstanbul'da yılbaşı gecesi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı aralarında Noel Baba, temizlik işçisi, simitçi, çiçekçi, ayakkabı boyacısı kılığına girmiş polislerin de bulunduğu yaklaşık 15 bin polis görev alacak. Çeşitli kılıklara girecek güven timleri, Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi üzerinde suçlularla mücadele edecek. Yılbaşına 2 gün kala Taksim Meydanı'nda toplanan güven timleri, konuyla ilgili emniyet yetkilileri tarafından bilgilendirildi. Yılbaşında giyecekleri kostümlerle Taksim Meydanı'nda tur atan polisleri gören vatandaşlar, şaşkınlıklarını gizleyemedi. Polisler, simit ve çiçek satarak kısa süre tatbikat yaptı.

İstanbul Güven Timleri Şube Müdürü Erhan Alemdar ve İstanbul Güven Timleri Şube Müdür Yardımcısı Zafer Baybaba gazetecilere açıklama yaptı. Açıkmamada, "Beyoğlu, Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi çevresinde yaklaşık 5 bin arkadaşımız görev alacak. Taksim Meydanı ile birlikte Kadıköy, Beşiktaş, Fatih ve Bakırköy civarında yılbaşının kutlandığı her noktada güvenlik timleri ve narko timlerimiz görev alacak" denildi.

İstiklal Caddesi civarında MOBESE kameralarının ve canlı yayın araçlarının sürekli aktif olacağını belirten Zafer Baybaba, şöyle konuştu: "Ayrıca İstiklal Caddesi ve civarında MOBESE ve Foto Film Şube Müdürlüğü'ne bağlı canlı yayın araçları ve yaya kameralarla her nokta incelenecek. Yaşanabilecek bir olumsuzlukta kriz merkezinden o bölgeye personelimizin sevk edilecek. Bu sene yaklaşık 10 gün önce İstanbul emniyet müdürümüz sayın Mustafa Çalışkan'ın talimatları ile güven timleri personelimizin sayısı İstanbul genelinde iki katına çıkarıldı. Güven timleri olarak yılbaşı gecesinde yaklaşık bin personelle İstiklal Caddesi'nde görev alacağız. Halkımızın yaşayabileceği sorunlar karşısında yerinde ifade almak üzere Taksim, Galatasaray ve Tünel'de mobil polis merkezlerimiz ve gözaltı araçlarımız olacak. Taksim Meydanı'ndaki yayalaştırma projesi çalışmaları devam ediyor. Bu alanın çevresini bariyerle kapatacağız. Etrafında da güvenlik görevlilerimiz olacak. Vatandaşlarımızdan istirhamımız bu alanlara girmemeleridir. Daha önce biliyorsunuz, resmi alışılagelmiş polislerimiz var. Suça meyilli kişiler tarafından bu polislerimiz fark ediliyor. Güven timleri arkadaşlarımız suça meyilli kişiler tarafından fark edilmiyor. Tam tersi biz onları farkediyoruz. Vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu anda yanlarında olacağız" diye konuştu.

Simitçi, çiçekçi kılığındaki polisler göreve hazır

Simitçi, çiçekçi kılığındaki polisler göreve hazır

Simitçi, çiçekçi kılığındaki polisler göreve hazır

Simitçi, çiçekçi kılığındaki polisler göreve hazır

Simitçi, çiçekçi kılığındaki polisler göreve hazır

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim