• BIST 8745.38
  • Altın 2240.79
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1653
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C

’Simit Arabam Engel Tanıman’ projesi ilçelerde

’Simit Arabam Engel Tanıman’ projesi ilçelerde
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ortaklığı ile 2015 yılında başlatılan ve ortopedik engelli bireylerin...

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ortaklığı ile 2015 yılında başlatılan ve ortopedik engelli bireylerin istihdam sorununu azaltmayı amaçlayan "Simit Arabam Engel Tanımam Projesi" kentin en uzak ilçelerine kadar uzanacak. Genel Sekreteri Devran Kutlugün ve İŞKUR Mersin İl Müdürü Mustafa Kutlu tarafından imzalanan protokol kapsamında 25 simit arabası engelli bireylere dağıtılacak.

İmzalanan protokol ile Mersin'in ilçelerinde yaşayan dezavantajlı bireylere iş imkanı sağlamak hedefleniyor. 2015 yılında başlayan ve 12 engelli bireyin iş sahibi olarak para kazanmasını sağlayan proje gün geçtikçe büyüyor. Ortopedik engelli bireylerin istihdam sorununu ortadan kaldırarak, sosyal ve ekonomik hayata katılımlarını sağlamak adına başlatılan ve engelli bireylerden büyük talep gören proje yeni hayatlara umut olacak. İmzalanan protokol ile Mersin merkez, Tarsus, Çamlıyayla, Erdemli, Silifke, Mut, Gülnar, Bozyazı, Aydıncık ve Anamur ilçelerinde ikamet eden 18 yaş üstü işsiz, sosyal ve ekonomik güvencesi olmayan, ekonomik gücü zayıf, en az okuryazar, çalışma gücünün en az yüzde 40'ından yoksun olduğunu belgeleyen dezavantajlı bireyler arasından mülakat yöntemi ile seçilecek olan 25 ortopedik engelli birey, simit arabası sahibi olacak. Simit arabası almaya uygun görülen ortopedik engelli bireyler, Büyükşehir Belediyesi uzman personellerince verilecek olan 32 saatlik iş ve sosyal hayatta iletişim konulu kişisel gelişim eğitimi ve 8 saatlik hijyen eğitimine tabi tutulacak. Bu eğitimlerle eş zamanlı olarak 25 engelli bireye ve ailelerine danışmanlık hizmeti verilerek engellilerin ekonomik ve sosyal hayata ilişkin motivasyonları artırılacak, danışmanlık hizmeti proje süresince belirli aralıklarla devam edecek. Eğitim sonrası Büyükşehir Belediyesi tarafından verilecek engelli kullanımına uygun 25 simit arabası, 25 adet su termosu ve 25 adet tabure ile engelli bireyler 25 farklı noktada simit satışı yapabilecek, aile bütçelerine katkı sağlayabilecek, aynı zamanda sosyal hayata daha fazla katılım gösterecek. 1 Haziranda başlaması planlanan ve 93 milyon 500 bin TL'lik bütçesi olan proje, benzer projelerin yapılmasına örnek olacak, bu sayede engelli bireylere daha geniş istihdam alanı sağlanacak.

’Simit Arabam Engel Tanıman’ projesi ilçelerde

’Simit Arabam Engel Tanıman’ projesi ilçelerde

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim