• BIST 9044.53
  • Altın 2296.889
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0593
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Simge, Avrupa biletini kaptı

Simge, Avrupa biletini kaptı
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tekvandodaki yıldızı Simge Erensayın, büyük bir başarıya daha imza attı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tekvandodaki yıldızı Simge Erensayın, büyük bir başarıya daha imza attı. Almanya'daki WTF Başkanlık Kupası'nda şampiyon olan genç sporcu, bu sonuçla Avrupa Ümitler Şampiyonası'na katılma hakkını da kazandı.

İzmir Büyükşehir Belediyespor'un genç tekvandocusu Simge Erensayın, Temmuz ayında Rusya'da yapılacak Ümitler Avrupa Şampiyonası'na katılma hakkı kazandı. İzmirli sporcu, 7-10 Nisan tarihleri arasında Almanya'nın Bonn şehrinde yapılan WTF Başkanlık Kupası'nda Kadınlar 68 kiloda şampiyon olarak 22-27 Temmuz tarihleri arasında Rusya'nın Grozny şehrinde yapılacak Ümitler Avrupa Şampiyonası'na katılma hakkı elde etti. 60 ülkeden 1600 sporcunun katıldığı şampiyonada sadece dereceye girenler, Avrupa Ümitler Şampiyonası için vize alabildi.

İzmir Büyükşehir Belediyespor'un altyapısından yetişen Simge Erensayın bu şampiyonada kazandığı altın madalyayla uluslararası başarılarına bir yenisini daha ekledi. Geçtiğimiz yıl Letonya'da yapılan Avrupa Gençler Şampiyonası'nda üçüncü olarak en büyük başarısını elde eden Simge Erensayın, Şubat ayında Antalya'da yapılan Kulüpler Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda 63 kiloda altın madalya kazanırken, İzmir Büyükşehir Belediyespor da takım olarak üçüncü olmuştu.

Başarılı sporcu, Mart ayında Tekvando Milli Takımı ile Hollanda'da katıldığı Hollanda Açık Tekvando Şampiyonası'nda da kürsüye çıkma başarısını göstererek, gümüş madalya kazanmıştı.

HEDEF 2020 TOKYO

İzmir Büyükşehir Belediyespor Tekvando Kol Başkanı Kıvanç Dinçsalman, henüz çok genç bir sporcu olan Simge Erensayın'ı 2020 yılında Tokyo'da yapılacak olimpiyatlara hazırladıklarını söyledi.

Dinçsalman, genç sporcunun başarı grafiğini her geçen gün yükselttiğini ve ülkemize bir olimpiyat madalyası getireceğine inandıklarını dile getirdi.

Cihan

Simge, Avrupa biletini kaptı

Simge, Avrupa biletini kaptı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim