• BIST 9084.61
  • Altın 2325.575
  • Dolar 32.3788
  • Euro 35.0205
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Simav’da ’kamp ve karavan’ turizmi başladı

Simav’da ’kamp ve karavan’ turizmi başladı
Kütahya'nın termal ilçesi Simav'ın Eynal Kaplıcaları ve Gölcük mesire alanına, sezonun ilk "karavan kafilesi" geldi.

Kütahya'nın termal ilçesi Simav'ın Eynal Kaplıcaları ve Gölcük mesire alanına, sezonun ilk "karavan kafilesi" geldi.

Simavlı diş hekimi Atifet Edev Yücel ve Güner Yücel'in tavsiyesiyle Eynal Kaplıcalarında konuşlanan, İzmir Kamp Karavan Derneği'ne mensup kafilenin 5 gün süre ile Eynal'da kalacakları belirtildi. 800 yataklı Simav Eynal Kaplıcaları'na karavanla dernek üyeleri için, elektrik, su, lavabo, tuvalet, telefon, internet ve banyo gibi ihtiyaçlarının karşılandığı özel bir alan bulunuyor.

İzmir Kamp Karavan Derneği üyelerinden Jale Kumtepe Ünlü, karavancılık hayatını hayal ettiklerini ve bu düşünceyi yaşamayı başardıklarını ifade etti. Ünlü, "Simav'a geliş sebebimiz Atifet ve Güner Yücel'in tavsiyeleri ile oldu. Simav'da bulunmaktan çok mutluyuz" şeklinde konuştu

Dernek Başkan Vekili Erdoğan Tezcan, "Yürüyen evimizin içindesiniz, Burada bizim her türlü ihtiyaçlarımız var. Eynal Kaplıcaları'nda güler yüzle karşılandığımız için çok mutluyuz" diyerek, ideal bir karavanın 130 ile 150 bin lira arasında olduğunu dile getirdi.

Emekli Albay Tayfun Mercimek, 2014 yılından bu yana karavancılık yaptığını ve 30 ülkeye karavanı ile gittiğini ifade etti.

İzmir Kamp Karavan Derneği üyesi Güner Yücel, "Biz beş senedir karavancılık yapıyoruz. Bu da bize doğayı, hayvanları ve çevreyi sevmemize sebep oldu. Simav'da karavan kampı yapılması için girişimlerimiz oldu Simav Belediyesi'nin desteğini aldık. Karavancılık, doğayı ve çevreyi sevenler için çok güzel bir yaşam şekli. Herkesi karavan turizmi yapmaya davet ediyorum" diye konuştu.

Dernek üyesi Simavlı diş doktoru Atifet Edev Yücel, "Çok büyük bir zevkle çalıştığım hayatımı, daha büyük zevk aldığım karavancılığa gönül vererek değiştirdim. Simav'a arkadaşlarımı getirdim, geldikleri ve Simav'ı tanıdıkları için çok memnun oldular. Gölcük'te kalmaktan zevk aldık Eynal'ı sevdik" dedi.

Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, İzmir Kamp Karavan Derneği'nin yönetici ve üyelerine, Simav Eynal Kaplıcaları ve Gölcük mesire alanına geldikleri için teşekkür etti. Özkan, "Eynal Kaplıcaları ve Gölcük mesire alanını kamp ve karavan turizmine hazırlayacağız, alt yapısını karavancıların istekleri doğrultusunda düzenleyeceğiz. Tüm kamp ve karavancıları Simav'ın Eynal kaplıcalarına bekliyoruz. Simav Belediyesi olarak, karavancıların yanındayız" diye konuştu. (MEİ-EFE)

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim