• BIST 9139.12
  • Altın 2324.276
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9529
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Silopi’deki caminin içler acısı hali

Silopi’deki caminin içler acısı hali
Şırnak'ın Silopi ilçesinde çatışmaların yaşandığı bölgede bulunan İhlas Camii büyük zarar gördü.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde çatışmaların yaşandığı bölgede bulunan İhlas Camii büyük zarar gördü. Caminin içler acısı hali yürekleri burkuyor. Üç katlı caminin bütün duvarları kurşunlardan dolayı delik deşik olmuş. Ön kapısı, pencereleri kurşun izlerinden dolayı büyük zarar gören caminin, ön cephesi ile ikinci katındaki bazı duvarları yerle bir olmuş. Caminin mihrabının yanında bulunan Kur'an-ı Kerim'lere ise çok sayıda kurşunun isabet ettiği görüldü.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde 37 gün süren sokağa çıkma yasağı, dün valilik tarafından sabah 06.00'dan akşam 17.00'a kadar olan zaman dilimleri için kaldırıldı. Yasağın kaldırılmasının ardından Silopi'ye giren gazeteciler, çatışmaların yaşandığı Zap, Başak ve Cudi mahallelerini görüntüledi. Silopi'deki bütün hendek ve barikatlar kaldırılırken evlerini terk etmek zorunda kalanlar ise ilçeye dönmeye başladı. Çatışmalardan evleri yıkılan, hayvanları telef olan vatandaşlar büyük sıkıntı yaşıyor. Çatışma izlerinin en içler acısı hali ise camilerde.

Bölgede çatışmaların ortasında kalan üç katlı İhlas Camii büyük zarar görmüş. Caminin bahçe kapısı kurşunlardan dolayı elek gibi olmuş. Ön kapısı, pencereleri kurşun izlerinden dolayı büyük zarar gören caminin ön cephesi ile ikinci katındaki bazı duvarları yerle bir olmuş. Caminin mihrabının yanında bulunan Kur'an-ı Kerim'lere ise çok sayıda kurşun isabet etmiş. Caminin mihrabının çevresinde bulunan fayanslarda onlarca kurşun izi bulunuyor. Bazı duvarları çok sayıda kurşun izinin isabetinden dolayı yıkılmış. Caminin içindeki Kur'an-ı Kerim'in bulunduğu kitaplıklara kurşunlar isabet etmiş, Kur'an'ların içinden geçmiş. Çok sayıda Kur'an'da kurşunların delip geçtiği izler bulunuyor.

Silopi’deki caminin içler acısı hali

Silopi’deki caminin içler acısı hali

Silopi’deki caminin içler acısı hali

Silopi’deki caminin içler acısı hali

Silopi’deki caminin içler acısı hali

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim