• BIST 8995.6
  • Altın 2279.892
  • Dolar 32.3262
  • Euro 35.0245
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Silopi’de 150 girişimci sertifikasına kavuştu

Silopi’de 150 girişimci sertifikasına kavuştu
Şırnak'ın Silopi ilçesinde Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan girişimci kursuna katılan 150 kursiyer belgesini aldı.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan girişimci kursuna katılan 150 kursiyer belgesini aldı.

Silopi Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan KOSGEB girişimcilik kursunu tamamlayan girişimciler belgelerine kavuştu. Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen törene Silopi Belediye Başkan Vekili ve Kaymakamı Savaş Konak, Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Bilen, AK Parti Silopi İlçe Başkanı Fatih Bilen ve kursiyerler katıldı. Kursiyerlere belgelerini veren Kaymakam Savaş Konak, kursiyerlerden belgeyle ne yapacaklarını sorusunun cevaplarını aldı.

Girişimcilik belgesini alan kursiyer Hilal Barkın, "KOSGEB girişimcilik belgemi aldım ve çok mutluyum. İleriki zamanlarda bu belgeyle kendime çok güzel bir işyeri açacağım. İyi ki bu kursa katıldım ve girişimcilik belgemi aldım, çok mutluyum" dedi.

Bilgisayar mezunu olan kursiyer Sabriye Bilişik de, "Halk eğitim merkezi bünyesinde açılan girişimcilik belgemi aldım. Bilgisayarcı mezunu oluğum için kadın girişimcilere katkıda bulunmak için bilgisayar alanında bir yer açmak istiyorum. Bilgisayar atölyesi açarak kadınlara ders vermek istiyorum" diye konuştu.

Silopi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Bilen, "Bölgemiz ve ilimiz zor bir süreçten geçti. Bu zor süreçten sonra inşallah huzura kavuştuğu bir dönemi de yaşıyoruz. Bu huzurla beraber ilçemizde her alanda bir yenilenme bir gelişme söz konusu. Bu yenilenme ve gelişme konusunda Silopi'mize katkıda bulunacağımız üretime dönük, katma değere dönük ve istihdama yönelik çalışmaların yapılması gerekti sonucu ortaya çıktı. Biz kurum olarak bu nokta üstümüze düşeni yapmayı planladık. KOSGEB girişimcilik kursu açmayı planladık. Buradaki amacımız Silopi'de esnaflarımızın ya da işadamlarımızın devletimizin sunduğu hibe programlarından faydalana bilmesi için gerekli olan KOSGEB girişimcilik kursunu açtık. Bu kursun sonunda 150 tane esnaf ve girişimcimiz bu kurstan faydalandı. Kurslarımız devam edecek. Kurslarımıza öncelik vermemizin amacı ilçemize üretim anlamında, katma değer ve istihdam anlamında esnafın elini güçlendirmekti. Yoğun bir talep aldık. 500 civarında esnafımız bu kurslardan faydalanmak için başvuru yaptı. Umut ediyoruz ki bu belgelerden sonra kalkınma ajanslarına başvuru yapıldığında en yüksek seviyede projeleri kabul olur, Silopimize istihdam anlamında veri girişi sağlanır" ifadelerinde bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim