• BIST 9574.22
  • Altın 2493.407
  • Dolar 32.6002
  • Euro 34.8556
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Silivri'den Dündar'a çağrı: Umut nöbetlerine katılın

Silivri'den Dündar'a çağrı: Umut nöbetlerine katılın
Silivri Cezaevi'nde tutuklu gazetecilere destek vermek için başlatılan umut nöbetini bugün Can Erzincan TV Yönetim Kurulu Başkanı Recep Aktaş devraldı.

Silivri Cezaevi'nde tutuklu gazetecilere destek vermek için başlatılan umut nöbetini bugün Can Erzincan TV Yönetim Kurulu Başkanı Recep Aktaş devraldı. Nöbetlerin aksatılmadan devam ettirilmesini isteyen Aktaş, Can Dündar ve Erdem Gül'e de çağrıda bulundu. Aktaş, "Ümit ediyorum ki ileri ki günlerde, belki yarın gelip bu nöbeti devam ettirirler." dedi.

Umut nöbetini devralan Recep Aktaş, Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) açıklamalarda bulundu. Umut nöbetlerinin büyük etkisi olduğunu ve Dündar ile Gül'ün tahliyesine önemli katkıda bulunduğunu söyleyen Aktaş, nöbetlerin devamının önemine işaret etti. Kendilerinin de nöbetin devamında karar kıldıklarını ve her gün bir kişinin nöbete devam edeceğini belirten Aktaş, "İçeride gazeteci arkadaşlarımız var. İnsanlar suç işleyebilir ama bu insanlar cezaları kesinleştikten sonra gider yatar. Böyle getirip aylarca tutuklu bırakmak, hatta yılı dolduran arkadaşlarımız var. Bu durumu hoş karşılamıyoruz. Çünkü adaletin bu şekilde tecelli etmesini istemiyoruz. İnsanların suçları kesinleşmeden onları burada tutmanın bir anlamı yok bana göre. Bu durum demokrasi ile de bağdaşmaz. Bu nedenle de arkadaşlarımıza destek noktasında bugün burada nöbetteyiz." şeklinde konuştu.

'HİDAYET KARACA NEDEN İÇERİDE OLDUĞUNU BİLE BİLMİYOR'

Aktaş, bu tip davaların normal mahkemelerde sonuçlanması gerektiğini anlatarak, üst mahkemelere gidilmeden sonuç alınmasının gerekliğini şu sözlerle dile getirdi: "Anayasa Mahkemesi,verdiği kararla hak ihlali olduğunu açıkladı. Ancak bu konuda illa ki Anayasa Mahkemesi'ne ya da İnsan Hakları Mahkemesi'ne gidilmesine gerek yok. Madem hukuk diyoruz, hukuktan adaletten bahsediyorsak gereğini yapmak lazım. Bu kurumlar en son gidilecek yerlerdir. Can Dündar, yazdığı bir haber nedeniyle içerideydi. Oysa hiç haber yazmadan bile içeride olan gazeteci var. Mesela Hidayet Karaca gibi. Neden içeride olduğunu kendisi de bilmiyor. Bunun gibi eneden tutuklu olduğunu bilmeyen arkadaşlarımız var."

'NÖBETLER DEVAM ETMELİ'

Duyarlı basın kuruluşları ve medya çalışanlarının nöbete devam etmesi gerektiğini söyleyen Aktaş, "Bugünden itibaren bu nöbetin devam etmesini diliyorum. İnşallah her gün bir arkadaşımız nöbet tutmaya burada devam edecek. Benim için bundan sonraki nöbetin daha fazla anlam ifade ettiğini düşünüyorum. İçeride onlarca gazeteci daha var. Amaç gazetecilere destek olmaksa bunu iki gazeteci ile sınırlamayı doğru bulmuyorum. Bu nöbetlerin bundan sonra daha sık ve daha görkemli şekilde devam etmesini istiyorum." ifadesini kullandı.

DÜNDAR'A NÖBET ÇAĞRISI

Nöbetlerin kamuoyu üzerinde ciddi etkili olduğunun, bu nedenle de tahliye kararlarında önemli bir yeri bulunduğunun altını çizen Aktaş, cezaevi önünden dile getirilen destek görüşleri, konuşmalar ve bekleyişlerin de gelinen süreçte önem arz ettiğini kaydetti.

Aktaş, gazeteci Dündar'a da bir çağrıda bulundu. Cezaevinde kalan diğer gazeteciler için umut nöbetlerine Dündar'ı da katılmaya çağıran Aktaş, "Can Dündar Bey'in evet biliyorum yorgunlar ama bu nöbeti bugün gelip burada tutmasını isterdim. Her şeye rağmen, o kadar yoruldunuz, içeride hücrelerde kaldınız, bunları da göze alarak bu nöbeti burada devam ettirseydi daha güzel olurdu. Ama ümit ediyorm ki ileriki günlerde, belki yarın gelip bu nöbeti devam ettirir. Böylece kesintiye uğramadan içerideki bütün arkadaşlarımıza destek olmaya çalışırız." şeklinde konuştu.

Cihan

Silivri'den Dündar'a çağrı: Umut nöbetlerine katılın

Silivri'den Dündar'a çağrı: Umut nöbetlerine katılın

Silivri'den Dündar'a çağrı: Umut nöbetlerine katılın

Silivri'den Dündar'a çağrı: Umut nöbetlerine katılın

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim