• BIST 9069.65
  • Altın 2324.847
  • Dolar 32.37
  • Euro 34.967
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Silivri Cezaevi önünde 'Ey özgürlük' türküsü

Silivri Cezaevi önünde 'Ey özgürlük' türküsü
Tutuklu gazeteciler için başlatılan Silivri Cezaevi önündeki umut nöbetini Sanatçı Zülfü Livaneli, Belgesel Yapımcısı Nebil Özgentürk ve gazeteci...

Tutuklu gazeteciler için başlatılan Silivri Cezaevi önündeki umut nöbetini Sanatçı Zülfü Livaneli, Belgesel Yapımcısı Nebil Özgentürk ve gazeteci Ali Kırca devraldı. Can Dündar ve Erdem Gül'ün yalnız olmadıklarını vurgulayan Zülfü Livaneli, gazeteciler için "Ey özgürlük" türküsünü söyledi.

Silivri Cezaevi önündeki umut nöbetinin bugünkü nöbetçileri Zülfü Livaneli, Belgesel Nebil Özgentürk ve Ali Kırca oldu. Can Dündar ve Erdem Gül'ün yalnız olmadıklarını belirten Zülfü Livaneli, "'Can Dündar ve Erdem Gül için, dayanışma için, onların içeride unutulmadığını göstermek için buradayız. Biz zaten Türkiye'de yazarlar, çizerler, müzisyenler, sanatçılar olarak cezaevlerine alışkınız. Ya içerde ya dışarda olduk yıllarca. Arkadaşlarımız yalnız değil ve büyük bir haksızlık var. Daha önce Dünya ve Türkiye basınında yayınlanmış bir haberi tekrar haber yapmaktan dolayı tutuklu yargılanmak dünyanın hiçbir yerinde kabul edilebilecek bir şey değil.'" şeklinde konuştu.

Belgesel Yapımcısı Nebil Özgentürk ise şu ifadeleri kullandı: "'Yaşar Kemal'in "Hayat musluktan umut yaratmakdır." diye. Gerçekten bu sözü en çok hissettiğimiz günler yaşıyoruz. 6-7 aydır bir gazete manşeti duruyor ortada tek delil. Ve bizim arkadaşlarımız yargılanmıyorlar Can ve Erdem. Bu bile umudumuzu artırmalıyız devam ettirmemizin ispatı.'"

Can ve Erdem'in tutukluluk hallerinin son bulmasını istediklerini belirten gazeteci Ali Kırca ise, "Türkiye'nin bu yoğun gündeminde Can ve Erdem'in burada tutuklu olduklarının unutulmaması için buradayız. Elbette özgür kalmalarını, tutukluluk hallerinin son bulmasını istiyoruz. Tutuksuz yargılamanın olmasına dair talebimiz hukukçular tarafından iletildi. Özellikle Can'ın yazmakta olduğunu bildiğimiz ve çok merakla beklediğimiz kitabını yazabilmesi için daktilo yada yazıcı bilgisayar talep ediyoruz. Yakınları ve avukatları dışında biz arkadaşlarına görüşme izni verilmesine dair talebimiz var.'" ifadelerini kullandı.

Silivri Cezaevi önünde 'Ey özgürlük' türküsü

Silivri Cezaevi önünde 'Ey özgürlük' türküsü

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim