• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Şili’li Biyolog Edremit’te “Mahallemi Seviyorum” Projesini Anlattı

Şili’li Biyolog Edremit’te “Mahallemi Seviyorum” Projesini Anlattı
Şili'de eko köyler kuran ve Birleşmiş Miletler tarafından desteklenen "Mahallemi Seviyorum" çalışmasını yürütülen biyolog ve çevre danışmanı Agustin...

Şili'de eko köyler kuran ve Birleşmiş Miletler tarafından desteklenen "Mahallemi Seviyorum" çalışmasını yürütülen biyolog ve çevre danışmanı Agustin Sepulveda Sariego, Edremit'te bir söyleşi ile yürütülen projeleri anlattı.

Birleşmiş Milletler tarafından desteklenen Şili ve Norveç'te uygulanan "Mahallemi Seviyorum" başlıklı projeye öncülük eden Şili'li ünlü biyolog ve çevre danışmanı Agustin Sepulveda Sariego Edremit'e geldi. "Mahallemi Seviyorum" projesinin bir benzerinin Edremit'te de başlatılması kapsamında Şükrü Tunar Kültür Merkezi'nde düzenlenen söyleşide vatandaşlarla bir araya geldi. Dünyanın çeşitli ülkelerinde yürütülen permakültür ve ekoköyler çalışmaları hakkında bilgiler veren Şili'li biyolog ve çevre danışmanı Agustin Sepulveda Sariego, "Mahallemi Seviyorum" projesi yerelde sosyal, ekolojik ve ekonomik bağları güçlendirerek toplum ruhunu birleştirmeyi ve aynı mahalleyi paylaşan insanların yaşam kalitesini fiziksel ve sosyal düzeyde arttırmayı amaçlıyor" dedi.

'Transition Towns" adı verilen "Geçiş Kasabaları" projesinin ilkinin 2006 yılında İngiltere'nin Totnes şehrinde başlatıldığını da kaydeden Biyolog Sariego, "Bu şehirlerde yaşayan topluluk üyeleri, vatandaşlar kendi bilgi ve deneyimlerini paylaşarak iklim, petrol ve bunlara bağlı ekonomik istikrarsızlığa çözüm arayan yerel projeler gerçekleştirmektedirler. Gıda üretimi, atık yönetimi, enerji, ulaşım ve ekonomik sistemler gibi alanlarda gerçekleştirilen projeler ile kent yaşamında olumlu değişimler hedeflenmektedir. Edremit'i gezip gördükten sonra Edremit'tin bu projenin uygulanmaya uygun bir yer olduğunu söyleyebilirim" dedi.

Şili’li Biyolog Edremit’te “Mahallemi Seviyorum” Projesini Anlattı

Şili’li Biyolog Edremit’te “Mahallemi Seviyorum” Projesini Anlattı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim