• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 16 °C

“Silifke’nin Parlayan Yıldızları” Ödüllendirildi

“Silifke’nin Parlayan Yıldızları” Ödüllendirildi
Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, "Silifke'nin Parlayan Yıldızları" konulu ödül töreni ile Silifke'nin vergi rekortmenlerini ödüllendirdi.

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, "Silifke'nin Parlayan Yıldızları" konulu ödül töreni ile Silifke'nin vergi rekortmenlerini ödüllendirdi.

Düzenlenen etkinliğe Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Emniyet Müdürü Levent İzmir, Silifke Esnaf Sanatkarlar ve Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Uçal Mavili, Ziraat Odası Başkanı Mahire Can, Nakliyeciler Kooperatifi Başkanı Ali Doğan, Silifke Vergi Dairesi Müdür Vekili Filiz Eser, AK Parti Silifke İlçe Başkanı Yusuf Türe, CHP Silifke İlçe Başkan Yardımcısı Ersin Servi, MHP Silifke İlçe Başkan Yardımcısı Eyüp Arslan, Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ferudun Torunoğlu, Mut Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Gürsel Aydın, Meclis Başkanı Şahin Sezer, Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Orhan Sarı katıldı.

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, ödül töreninde yaptığı konuşmada, devletin en önemli kaynaklarından birinin vergi olduğunu kaydetti.

Silifke'de göreve başlayalı 15 ay olduğunu, Silifkeli sanayicinin, iş adamının ve çiftçinin vergilerini ödeme konusunda çok duyarlı olduğunu ifade eden Cinbir, belli bir üretimin, üretim sonucunda elde edilmiş gelirin ve tahakkuk etmiş verginin değil, doğrudan doğruya insanlık ve vatandaşlık görevinin ifasına şahitlik etmiş olduklarını belirtti.

İlçede ne kadar çok üretim olursa, ne kadar çok vergi çıkarsa bunun Silifke'nin büyüklüğünün göstergesi olduğunu vurgulayan Cinbir, "Ülke olarak büyük hedeflerimiz var ve bu hedeflere ulaşmak için çalışıyoruz. Silifke'de 2014 Kurumlar ve Gelirler Vergisinde ilçe bazında dereceye giren vatandaşlarımızı tebrik ediyorum" diye konuştu.

Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut da, ilçedeki dereceye giren vergi mükelleflerine işlerinde başarılar dileyerek işlerinin daha çok büyümesini ve vergi gelirlerinin artmasını temenni ettiğini söyledi.

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar ise bugünün Silifke iş dünyasının, Silifkeli tüccarların, sanayicilerin, işadamlarının, turizmcilerin, üreticilerin günü olduğunu söyledi.

Silifke ilçesinin yıllardır Mersin'e ve ülkeye hatırı sayılır değerlerle vergi ve döviz katkısında bulunan büyük ilçelerden biri olduğunu vurgulayan Kaynar, "Silifkemiz mermeriyle Uzakdoğu ve Arap ülkelerine ihracat konusunda söz sahibidir. Ülkemizin yüzde 50 üretimi, ihracatın ise yüzde 60'lık dilimini üretimini sağladığımız çilek sayesinde yakalamış bulunmaktayız. Silifke çileğinin ve mermerinin markalaşmasında emeği geçen siz değerli girişimcilerimize teşekkür ediyorum. Ülkemizin içinde bulunduğu gerek iç, gerek dış sıkıntıların yaşandığı bu süreçte dahi üretime kaldığı yerden devam eden ve istihdam sağlayan siz girişimcileri ödüllendirmekten onur duyuyoruz. Zaman birliğimizi ve beraberliğimizi diri tutma zamanıdır. Silifke olarak biz olma yolunda emin adımlarla devam etmeliyiz. Her alanda birlikte yapacak çok işimiz var. Bu işlerin altından ancak birlikteliğin gücü ile kalkabiliriz. Artık bir olalım, bu şehrin bu toprakların hakkını verelim. Mevlana'nın güzel sözü ile birlikte deniz olalım, damla değil. Güzel Silifke'miz için yaptıklarınıza, gayretlerinize sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından gelir ve kurumlar vergisinde ilk ona giren işadamları ile ticaret odası teşvik ödülüne layık görülen iş adamlarına plaketleri verildi.

“Silifke’nin Parlayan Yıldızları” Ödüllendirildi

“Silifke’nin Parlayan Yıldızları” Ödüllendirildi

“Silifke’nin Parlayan Yıldızları” Ödüllendirildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim