• BIST 9093.41
  • Altın 2325.482
  • Dolar 32.3736
  • Euro 34.9977
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Silifke’nin Coğrafi, Tarihi Ve Kültürel Zenginlikleri Ziyaretçilerini Bekliyor

Silifke’nin Coğrafi, Tarihi Ve Kültürel Zenginlikleri Ziyaretçilerini Bekliyor
Narlıkuyu Mahallesinde bulunan Cehennem Obruğu'nda İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Mersin Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ve Silifke Belediyesinin yaptığı...

Narlıkuyu Mahallesinde bulunan Cehennem Obruğu'nda İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Mersin Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ve Silifke Belediyesinin yaptığı temizlik programına katılan Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, "Tam manasıyla tarih ve turizmin bir arada olduğu, farklı turizm aktivitelerinin aynı tatilde birlikte yapılabileceği potansiyeline sahip Silifke, bütün coğrafi, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile ziyaretçilerini bekliyor" dedi.

SİLİFKE BÜTÜN COĞRAFİ, TARİHİ VE KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİ İÇERİSİNDE BARINDIRIYOR

Silifke ve Silifkelilerin ziyaretçilerini beklediklerini belirten Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, "2300 yıldır yaşamın devam ettiği Silifke, Büyük İskender'in ölümünden sonra Suriye Krallığını kuran komutanı, Selevkos Nikator'un kurduğu 9 Silifke'den bugün ayakta kalan tek kenttir. Silifke, Akdeniz Bölgesi'nin tam ortasında, Konya, Çukurova ve Antalya yöresine giden yolların kavşak noktasında kurulmuş, eski dönem limanları ile antik dünyanın Anadolu'sundan Kıbrıs, Mısır, Finike, Venedik ve Yunanistan'a açılan bir deniz kapısı olmuştur. Toros dağlarının topladığı sular adını turkuaz renginden alan Göksu'yu meydana getirmiş ve Silifke Kalesi'nin eteğinden, tarihi Roma Köprüsü'nün ayaklarının arasından geçip, binlerce yıldır taşıdığı alüvyonlar ile oluşturduğu yine adını taşıyan Göksu Deltası'nı besleyerek Akdeniz'e kavuşmuştur. Aynı Göksu Deltası ve çevresi sahip olduğu bereketi; limon, portakal, mandalina, çilek, nar, erik, çeltik, incir, balık, mavi yengeç, meşhur Silifke yoğurdu gibi onlarca ürünle insanoğluna paylaştırırken, el değmemiş sulak alanları sayesinde on binlerce yıldır Afrika savanaları ile Sibirya stepleri arasında yaz kış göç eden yüzlerce tür kuşa da konaklayacakları güvenli bir mekan olmuştur" dedi.

SİLİFKELİLER ZİYARETÇİLERİNE HER TÜRLÜ MİSAFİRPERVERLİĞE HAZIR

Silifkelilerin ziyaretçilere her türlü misafirperverliğe hazır olduklarını belirten Kaymakam Cinbir, "Tüm bu güzelliklerin yanında dünyanın en uzun kumsalları arasında gösterilen Silifke sahilleri, bu güzelliğini adaları ve harika koyları ile de taçlandırmıştır. Onlarca antik şehir, anıt mezar, tapınak ve kaleleri ile ancak bir ülkede olabilecek bu tarihi kalıntılar ve zenginlikler, yüzlerce yıldır Silifke'nin gezilip görülecek inanılmaz bir yöre olduğunu meraklı gezginlerin kulağına fısıldar. Anlatarak bitiremeyeceğimiz bu güzelliklerden ipuçlarını, sizin için hazırladığımız bu kitapçıkla kaşif ruhunuza sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Tam manasıyla tarih ve turizmin bir arada olduğu, farklı turizm aktivitelerinin aynı tatilde birlikte yapılabileceği potansiyeline sahip Silifke, bütün coğrafi, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile sizi bekliyor. Silifke ve Silifkeliler sizin için hazır" diye konuştu.

Silifke’nin Coğrafi, Tarihi Ve Kültürel Zenginlikleri Ziyaretçilerini Bekliyor

Silifke’nin Coğrafi, Tarihi Ve Kültürel Zenginlikleri Ziyaretçilerini Bekliyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim