• BIST 9113.57
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Silifkeli Öğrenciler Jandarmayı Tanıdı

Silifkeli Öğrenciler Jandarmayı Tanıdı
Silifke İlçe Jandarma Komutanlığı, öğrencilere jandarmanın görev alanlarını tanıtmak ve jandarmayı sevdirme adına ilçe merkezine en uzak mahallelerden...

Silifke İlçe Jandarma Komutanlığı, öğrencilere jandarmanın görev alanlarını tanıtmak ve jandarmayı sevdirme adına ilçe merkezine en uzak mahallelerden biri olan Kırobası'nda bulunan ilk ve orta okulda etkinlik düzenledi.

İlçe Jandarma Komutanlığınca düzenlenen etkinliğe Jandarma Trafik Timi, Olay Yeri İnceleme, Jandarma Motorlu Tim, Jandarma Asayiş Timi, Jandarma Köpek Timi ve Taşucu Jandarma Komando Asayiş Bölük Komutanlığı 1. Komando Timi katıldı.

Öğrencilere jandarmayı sevdirmeyi hedeflediklerini ve jandarmanın yaptığı işleri anlatacaklarını belirten Jandarma Trafik Tim Komutanı Jandarma Astsubay Kıdemli Baş Çavuş Mustafa Yıldıran, ilk olarak öğrencilere trafik ve Jandarma Trafik ekiplerinin çalışma alanı, trafik kuralları ile ilgili seminer verdi.

Öğrencilere trafik kurallarını anlatan çizgi film gösteriminin yapılmasının ardından, İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Ali Özcan'ın da katılımıyla Silifke Jandarma Komando Timi, Jandarma Olay Yeri İnceleme, Jandarma Asayiş Timi, Jandarma Trafik Timi, motor ekibi ve köpek timi tarafından hazırlanan stantlarda görev konuları ve görevlerde kullandıkları malzemeler tanıtılırken, öğrenciler motorlu ekiplerin motorlarına bindiler.

Ardından Komanda Timleri öğrencilerin yüzlerine kamuflaj boyası ile ay yıldız çizerken, öğrencilerin ilgisini en fazla Silifke Ceza Evi'nde görevli olan Ceza Evi Köpek Timi'nde, Tetik isimli köpek çekti. Tetik, komutanın komutlarını harfiyen yerine getirirken, öğrencilere, suçlunun kaçış anında köpeğin nasıl davrandığı uygulamalı olarak gösterildi. Köpeğin eğitimcisinin komutlarına nasıl uyduğu da öğrenciler tarafından oldukça ilgi çekti.

Teşkilat olarak, sosyal sorumluluk projelerine büyük önem verdiklerini belirten Jandarma Trafik Tim Komutanı Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Mustafa Yıldıran öğrencilere, "Burada toplanmamızın amacı sizleri eğitim öğretim yılının ilk senesinde bizim görevlerimizi ve toplumda ne şekilde yer aldığımızı, hizmetlerimizi, ne yaptıklarını jandarmadaki askerlerin ne yaptığını anlamanızı istedik. Sizler karşılaştığınız olumsuz durumlarda hangi numarayı çevirmeniz gerektiğini de öğrenmiş olacaksınız. Bu tür sosyal faaliyetlerimiz devam edecektir" dedi.

Tanışma merasiminin ardından öğrencilere merkezde görev yapan trafik, olay yeri, eğitimli köpek, askeri malzemeler ve merkez içinde geniş tanıtımı yapıldı. Öğrencilere çeşitli hediyeler ve ikramların ardından hatıra fotoğrafları çekildi.

Silifkeli Öğrenciler Jandarmayı Tanıdı

Silifkeli Öğrenciler Jandarmayı Tanıdı

Silifkeli Öğrenciler Jandarmayı Tanıdı

Silifkeli Öğrenciler Jandarmayı Tanıdı

Silifkeli Öğrenciler Jandarmayı Tanıdı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim