• BIST 9798.66
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Silifke’de Tarım Günleri Hazırlıkları Başladı

Silifke’de Tarım Günleri Hazırlıkları Başladı
Mersin'in Silifke ilçesinde bu yıl ilk defa düzenlenecek olan Tarım Günleri hazırlıklarına başlandı.

Mersin'in Silifke ilçesinde bu yıl ilk defa düzenlenecek olan Tarım Günleri hazırlıklarına başlandı.

Silifke Kaymakamlığının öncülüğü ve liderliğinde, Silifke Ticaret ve Sanayi Odası ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğinde Silifke Belediyesi, odalar, kooperatifler, sivil toplum örgütlerinin destekleriyle bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan Silifke Tarım Günleri için Taşucu İskele Restaurant'ta toplantı düzenlendi.

Yapılacak olan tarım günleri hakkında bilgi veren Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, "Amacımız Silifke'yi ve Silifke'nin ürünlerini dünyaya tanıtmak. Bunun için 60 standlık bir fuar merkezi açmayı planlıyoruz ve karnaval havasında bir açılış gerçekleştireceğiz. Başta dünyaca ünlü çileğimiz olmak üzere ilçemizde yetişen ürünleri Türkiye'deki tarımsal sektörlerin de katılımıyla en iyi şekilde tanıtmak" dedi.

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, toplantıda yaptığı çalışmada, tarım günleri ile yörede yetişen ürünlerin tanıtımının dünya çapında olacağını kaydetti.

Silifke'nin İç Anadolu, Ankara, Konya, Karaman'ın Akdeniz'e açıldığı bir kapı olduğunu ifade eden Cinbir, Silifke-Karaman, çalışmaları devam eden Mersin-Antalya ile yapılması planlanan Çeşmeli-Taşucu otoyolunun yapılmasıyla, Seka Limanının bir konteynır limanı haline gelmesiyle ilçenin turizminin, sanayinin gelişmesinin yanında tarımda da önemli kalkınmalar sağlayacağını belirtti.

"Silifke bölgenin parlayan yıldızı" dendiğini, ama parlayan yıldızı değil Akdeniz'i ısıtan güneş olduğunu ifade eden Cinbir, "Silifke bu potansiyele sahip bir ilçe. Silifke'nin zenginliklerini saymaya başladığımızda bir ilimi tarif ediyoruz yoksa bil bölgeden mi, yoksa küçük bir ülkeden mi bahsediyoruz diye düşünebilirsiniz. Silifke'deki zenginliklerin çoğu ülkelerde olmadığını söylemek çok da abes olmaz. Bu kadar ciddi bir potansiyele sahip bir ilçe. Silifke denince akla tarım, turizm, ticaret ve sanayi geliyor. Her geçen gün de sanayi kuruluşlarımız artıyor" dedi.

Organize Sanayi Bölgesinde yatırım yapacak olanları titizlikle seçtiklerini anlatan Cinbir, "Silifke artık sadece Silifkelilerin değil dışarıda yaşayan insanların da geliştiğini, geleceğini gördükleri bir ilçe ve yatırım yapmak istiyor, buradan tarla almak istiyor. Soğuk hava depoları yapıldılar. Yani Silifke'nin tarım ürünlerinin ülke geneline ve dünyaya tanıtılmasından dolayı onlar da buraya ilgi gösteriyorlar. Düzenlenecek olan bu tarım günleriyle de ürünlerimizin ünü dünyada daha da artacaktır" diye konuştu.

Belediye Başkanı Mustafa Turgut da, böyle bir fuar düşüncesinin kendisini çok heyecanlandırdığını belirterek, "Belediye olarak elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz. Silifke için yapılması gereken ne varsa biz hazırız. Silifke'nin tanıtımı için birlik ve beraberlik içinde olacağız. Fuarın düzenlenmesinde emeği geçenleri de kutluyorum" dedi.

Silifke’de Tarım Günleri Hazırlıkları Başladı

Silifke’de Tarım Günleri Hazırlıkları Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim