• BIST 9082.92
  • Altın 2324.376
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9381
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Silifke’de Öğrenciler Fidan Dikti

Silifke’de Öğrenciler Fidan Dikti
Yurt genelini etkisi altına alan soğuk ve kar yağışı devam ederken, Mersin'in Silifke ilçesinde öğrenciler ormanlık alanda servi ve zakkum fidanı dikip,...

Yurt genelini etkisi altına alan soğuk ve kar yağışı devam ederken, Mersin'in Silifke ilçesinde öğrenciler ormanlık alanda servi ve zakkum fidanı dikip, can suyu verdi.

Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü "Okullar Hayat Olsun" Projesi kapsamında Silifke Orman İşletme Müdürlüğü'nün de destekleri ile öğrencilere fidan diktirdi.

Silifke-Gülnar yolu Gelinsuyu mevkiinde düzenlenen fidan dikim çalışmalarına Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Ali Özcan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi, Silifke Orman İşletme Müdürü Mustafa Arslan, Gazipaşa İlkokulu, Karadedeli İlkokulu, Ertan Cüceloğlu Anadolu Lisesi ve Silifke Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri katıldı.

İlçe protokolü ile birlikte 250 adet servi ve 250 adet zakkum fidanı dikip, can suyu veren öğrenciler, diktikleri her fidanın dibine isimleri ve okullarının ismi olan levhalar yerleştirdiler.

"Bu kış gününde Akdeniz Bölgesi'nde bulunmanın keyfini fidan dikerek yaşıyoruz" diyen Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, "Türkiye'nin büyük bir bölümü kar esareti altında. Birçok yerde okullarımız kar nedeniyle tatil oldu ama bizler burada hala fiden dikebiliyoruz. Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında okullarımızda ve Silifke Orman İşle Müdürlüğümüzün belirlediği alanlarda fidanları toprakla buluşturmaya devam ediyoruz. Bu projeye katılan tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederim" dedi.

Proje kapsamında 2015 yılında 30 okulda 3 bin fidan diktiklerinin altını çizen Silifke Orman İşletme Müdürü Mustafa Arslan, "Okullar Hayat Olsun projesi ile bahçesinde yeri bulunan 30 okulun bahçesinde fidan dikimi gerçekleştirdik. Bahçesinde yer olmayan okullarımız için de bozuk orman alanlarında ve yol kenarlarında öğrencilerimizle birlikte fidan diktik. Bu projenin hazırlanmasında ve gerçekleştirilmesinde bizlere her zaman destek olan Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir'e ve projeye katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ederim" dedi.

Silifke’de Öğrenciler Fidan Dikti

Silifke’de Öğrenciler Fidan Dikti

Silifke’de Öğrenciler Fidan Dikti

Silifke’de Öğrenciler Fidan Dikti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim