• BIST 8991.27
  • Altın 2276.601
  • Dolar 32.3101
  • Euro 35.0399
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Silifke’de 2 bin fidan toprakla buluşturuldu

Silifke’de 2 bin fidan toprakla buluşturuldu
Silifke Kaymakamlığı himayesinde Silifke Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 21 Mart Dünya Ormancılık günü ve Orman Haftası etkinliği düzenlenip,...

Silifke Kaymakamlığı himayesinde Silifke Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 21 Mart Dünya Ormancılık günü ve Orman Haftası etkinliği düzenlenip, ilçe protokolü ve öğrenciler tarafından 2 bin adet badem fidanı dikildi.

Silifke Gökbelen yolu Gelin Suyu mevkisinde düzenlenen etkinlikte öğrencilere ormanların önemi anlatılıp fidan dikme şekli anlatıldı. Öğrencilere orman temalı tişört ve şapkaların dağıtıldığı etkinlikte, katılımcılara kıl çadırda hazırlanan sıkma, börek ve ayran ikram edildi.

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, çoğu ilçede yörede bulunmayan orman zenginliğine sahip olduklarını belirterek, "Bu zenginliği bir taraftan korumak, diğer taraftan da bakımsız ve rehabilitasyona ihtilacı olanları da rehabilite etmek gibi bir sorumluluğumuz var. Orman İşletme Müdürlüğümüz bu çalışmayı alanda her yıl dikkatle yürütüyor. Her yıl 750 bin fidan Silifke sınırları içerisinde toprakla buluşturuluyor. Bu çalışma büyük bir çalışmadır. Bu çalışmayı yürüten Orman İşletme Müdürlüğümüz personelinin bu gayretini kutluyorum. Bu çaba devam ederken toplumda ağaç sevgisini geliştirme, orman bilincini oluşturma, ormana karşı duyarlılığı arttırma konusunda da okullarımızda, toplumun her kesiminde bir duyarlılık geliştirilmesine ihtiyaç var. Bu günün temel amaçlarının biri de budur. Bu gün burada çocuklarımızın dikeceği fidanlar, çocuklarımıza öncelikle fidan dikme kabiliyetinin eğitiminin verilmiş olması, bir taraftan da orman sevgisinin aşılanmış olmasıdır" dedi.

Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, kentlerde betonlaşmanın bu kadar arttığı bir dönemde ellerinden geldiği kadar yeşilin artmasına çaba gösterdiklerini ifade ederek, "Boş bir arsa bulduğumuz zaman nasıl AVM yaparız yerine buraya nasıl bir yeşil alan yaparız diye düşünüyoruz. Göreve geldiğimizden buya da çok sayıda parklar ve yeşil alanlar yaptık. Bunları da çoğaltmaya devam edeceğiz. Orman çalışanlarının ne kadar özveriyle çalıştıklarını biliyoruz. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Silifke Orman İşletme Müdürü Hasan Arslan ise konuşmasında, "Dünyanın yüzde 30'u ormanlarla kaplı olmasına rağmen Türkiye'de bu oran 28.6 dır. Silifke'de ise bu oran yüzde 53'tür. Fakat oran büyük olmasına rağmen yüzde 53'ün yarısı da bozuk orman sahalarıdır. Dünya nüfusuna oranla 6 dönüm orman tekabül ederken, bu rakam Silifke'de 10 dönüm'dür. Silifke'de fazla olması yeter duralım anlamına gelmiyor. Her yıl Silifke'de ortalama 750 bin fidan toprakla buluşturuyoruz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim