• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Silifke Tarım Günleri Başladı

Silifke Tarım Günleri Başladı
Tarım sektörü, Silifke'de bu yıl ilki düzenlenen "Silifke Tarım Günleri'nde buluştu.

Tarım sektörü, Silifke'de bu yıl ilki düzenlenen "Silifke Tarım Günleri'nde buluştu.

Silifke Kaymakamlığı öncülüğünde, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Silifke Ticaret ve Sanayi Odası, Silifke Belediyesi koordinasyonunda, Toprak Ana Fuarcılık organizasyonunda düzenlenen Silifke Tarım Günleri, çevre il ve ilçelerden gelen sektör temsilcilerini bir araya getirdi.

Ekonomisinin yarısına yakınını tarım sektörü oluşturan Silifke, bu yıl ilki düzenlenen önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Etkinlik kapsamında muzlu baklava, çilek, kayısı, üzüm, kavun, nektarin, şeftali, çörekotu yağı gibi farklı ürünler katılımcılara tanıtılırken diğer yandan sektör temsilcileri gerek tarım makinelerinde gerek seralarda kullanabilecekleri son teknolojilerle tanıştı.

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, "Çiftçilerimiz, üreticilerimiz bu etkinlik ile eğitim, dayanışma ve kaynaşma fırsatı bulacak. Bu nedenle çok önemsiyoruz" diye konuştu.

Tarımın istihdama ve kalkınmaya katkı sağlayan stratejik bir sektör olduğunu vurgulayan Kaynar, "İnsanlık var oldukça tarım, stratejik önemini kaybetmeyecektir. Silifke'nin yüzde 50'si tarımla uğraşıyor. Bu nedenle bu tür etkinliklerin yapılması son derece anlamlı" ifadelerini kullandı.

Çiftçilerin, sanayicilerin yenilikleri ve teknolojik gelişmeleri bu tür etkinliklerle tanıma fırsatı yakalayacağını dile getiren Kaynar, "Hedefimiz önümüzdeki süreçte bölgesel etkinlikler düzenlemektir" diye konuştu.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, Tarım Günleri'nin ilçe tarımı açısından önemli olacağını vurgulayarak, "Amacımız, üretici çiftçilerimizi eğitim, tanışma ve paylaşma fırsatı sunmak. Bu nedenle etkinliğimiz çok önemsiyoruz. İnsanoğlu var olduğu sürece tarım önemini hiçbir zaman yitirmeyecektir. İlçemiz bir tarım kentidir. Bu etkinlikte başta dünyaca ünlü çileğimiz olmak üzere ilçemizde yetişen ürünleri Türkiye'deki tarımsal sektörlerin de katılımıyla en iyi şekilde tanıtılacaktır" dedi.

SİLİFKE'DE 12 AY ÜRETİM VAR

Açılışta, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Süngü, Silifke'nin tarımdaki önemini anlattı. 12 ay aktif üretim yapılabildiğini ifade eden Süngü, özellikle çilek dendiği zaman akla Silifke geldiğini söyledi.

"Üreticilerimizin tarımsal yenilik ve yeni tarım teknolojileriyle kısa zamanda tanışmasına vesile olmasını diliyoruz" diyen Süngü, şöyle devam etti:

"İlçemizde tarım sektörünün paydaşları olan kamu kurumlarından sivil toplum kuruluşlarına, esnafından tüccarına, zirai ilaç bayiinden, tarımsal ürün işleyen firmalara kadar temel hedefimiz çiftçi refahının azami korunduğu, insan ve hayvan sağlığının önemsendiği, çevreye duyarlı tarım teknikleri kullanılarak tarladan sofraya gıda güvenliğinin temin edildiği, dinamik, yapısal değişim ve yeniliklere hızla adaptasyon sağlayan bir tarım sektörü oluşturmaktır. Bu bağlamda ilçemizde düzenlenen Tarım Fuarı etkinliğimizi sayın Kaymakamımız öncülüğünde kurum olarak önemsiyor ve destekliyoruz. Organizasyonun, sektör paydaşları tarafından desteklenerek uzun yıllar devam etmesini, üreticilerimizin tarımsal yenilik ve yeni tarım teknolojileriyle kısa zamanda tanışmasına vesile olmasını diliyoruz"

"4 MEVSİM ÜRETİM YAPIYORUZ"

Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut ise konuşmasında, "4 mevsim üretim yapıyoruz. Yalnızca çilek ihracatımız toplam ihracatımızın yüzde 40'ını oluşturuyor. Silifke, gelişen turizme ve sanayiye sahip ama ana geçim kaynağımız tarım ve bu etkinliği önemsiyoruz" ifadelerini kullandı.

Turgut, tarım günlerinin yörede yetişen ürünlerin tanıtımı açısından önemli olacağını belirtip, emeği geçenleri kutladığını söyledi.

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, yaptığı konuşmada, etkinliğin bu yıl Tarım Günleri olarak düzenleneceğini, önümüzdeki yıllarda ise Tarım Fuarı olacağını kaydetti.

Silifke'nin Taşeli bölgesinde geniş bir yere sahip, geçmişten günümüze birçok medeniyetlere ev sahipliği yapmış, bünyesinde çok farklı zenginlikleri bünyesinde barındıran bir ilçe olduğunu belirten Cinbir, "Silifke 2 bin 300 yıldır insan yaşamının var olduğu tespit edilen bir kent. Bir çok kalesi var, antik kentleri var. Yani çoğu ilde olmayan bir kapasiteye, potansiyele sahip. Silifke Akdeniz'i ısıtan bir güneştir diyoruz aslında" dedi.

Tarım günlerinin çevre il ve ilçeler tarafından Silifke'nin zenginliğinin fark edilmesine, potansiyelinin tekrar hissedilmesine vesile olacağını düşündüklerini vurgulayan Cinbir, Bu mevsimin tarım günleri için uygun bir mevsim olduğunu, günleri de buna göre belirlediklerini belirtip, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenleri kutladığını söyledi.

Konuşmaların ardından kurdele kesimi gerçekleştirilip, bölgede yetişen ürünler, tarım aletleri, zirai ilaç ve tohum çeşitlerinin bulunduğu stantlar gezildi.

Silifke Tarım Günleri Başladı

Silifke Tarım Günleri Başladı

Silifke Tarım Günleri Başladı

Silifke Tarım Günleri Başladı

Silifke Tarım Günleri Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim