• BIST 9524.59
  • Altın 2488.433
  • Dolar 32.5117
  • Euro 34.6556
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Silahlık kapısının kilidini kırdığını itiraf etti

Silahlık kapısının kilidini kırdığını itiraf etti
FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığının Beştepe Karargahındaki eylemlere ilişkin davanın sanıklarından eski uzman çavuş Aksoy, olay gecesi karargahın silahlık kapısının kilidini kırdığını kabul etti.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığının Beştepe Karargahı'ndaki eylemlerle ilgili 244 kişinin yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam ediliyor.

Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görülen davanın öğleden sonraki bölümünde, görev yeri olmadığı halde Jandarma Genel Komutanlığı Karargahında yakalanan sanık eski uzman çavuş Haydar Aksoy hakim karşısına çıktı.

Olay tarihinde Akyurt İlçe Jandarma Komutanlığı trafik biriminde görev yaptığını belirten Aksoy, darbe girişiminden saatler önce bir istihbarat bilgisini sanık eski binbaşı Erdal Karlıdağ ile paylaşmak için Ankara İl Jandarma Komutanlığına gittiğini söyledi.

Aksoy, burada karşılaştığı askerlerin Karlıdağ'ın Jandarma Genel Komutanlığında olduğunu söylemesi üzerine bir grup askerle karargaha gitmeye karar verdiğini ifade etti.

Karargaha geldiklerinde olağandışı bir gelişmenin olduğunun hissedildiğini dile getiren Aksoy, Jandarma Genel Komutanlığına terör saldırısı yapılacağının konuşulduğunu, daha sonra herkesin silah almak için cephaneliğe gittiğini kaydetti.

Silahlık bölgesine geldiğinde mühimmatların bulunduğu deponun kilitli kapısını kırdığını anlatan Aksoy "Jandarma Genel Komutanlığı Karargahındaki silahlığın kapısının kilidi çekiçle zedelenmişti. Ben de ufak bir zorlamayla kapıyı açtım. Ortada bir terör saldırısı vardı, ben de yapılması gereken en mantıklı şeyi yaptım." diye konuştu.

Silahı aldıktan sonra iki kursiyer teğmenle belirlenen bölgede beklediklerini anlatan Aksoy, burada kaldıkları sürede silah kullanmadığını savundu.

İlerleyen saatlerde sela seslerinin gelmeye başladığını, halkın da nizamiyede "Asker kışlaya" diye slogan attığını ifade eden Aksoy, "Komutanıma 'Ne oluyor, halka neden ateş ediyorlar?' dedim. O da bana, 'Bilmiyorum, fırsatını buluyorsa kaç buradan' dedi. Gün ağardığında polis araçları içeri girdi, teslim olduk." ifadelerini kullandı.

Çapraz sorgu sırasında Mahkeme Başkanı Abdullah Köksal'ın, "Akyurt'ta görevlisin ama il jandarmaya gidiyorsun oradan da Jandarma Genel Komutanlığına girip silahlık deposunun kapısını kırıyorsun. Bunun için kimden emir aldın?" sorusuna sanık Aksoy, kimseden emir almadığını, silahlık kapısının kilidini inisiyatifiyle kırdığını öne sürdü.

Sanık Aksoy, Başbakanlık avukatı Hayrettin Bıyıklıoğlu'nun, "Bir terör saldırısına karşı verilecek mücadele kapsamında bir silahlığın kapısını normal bir yolla açma usulü yok mudur ki siz kapıyı çekiçle kırıyorsunuz?" sorusuna da "Terör saldırısı sırasında silahlığın kapısı kilitliyse açmak için en önde ben atlarım." cevabını verdi.

Darbenin FETÖ tarafından yapıldığını belirten Aksoy, örgüt üyesi olmadığını, darbe girişiminde yer almadığını iddia ederek tahliye talebinde bulundu. 

Sanık Aksoy hakkında iddianamede, "Olay tarihinde görev yeri olmayan Jandarma Genel Komutanlığına geldiği, şüphelinin silahlıktan silah aldığı, şüphelinin Beytullah Özdemir'in beyanına göre sohbet adı altında örgüt toplantılarına katıldığı, sonuç itibari ile yukarıda belirtilen delillerle tüm dosya muhteviyatı birlikte değerlendirildiğinde şüphelinin üzerine atılı suçları işlediği anlaşılmıştır." tespitleri yer alıyor.

11-011.jpg22-005.jpg

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim