• BIST 9693.46
  • Altın 2508.912
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.7586
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Şikeye karşı 11 maddelik plan

UEFA şikeye karşı tüm Avrupa'da benzer yaptırımlar istiyor.

UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino, tüm Avrupa'da futbolda şikeye karşı uygulanacak benzer yaptırımlar getirilmesini istediklerini ve  bunu hayata geçirmek için 11 maddelik bir plan hazırlandığını açıkladı.

Infantino dün İspanya'nın Bilbao kentinde yapılan UEFA icra komitesi toplantısından sonra şu açıklamayı yaptı:

Şike UEFA için en başta gelen önceliktir ancak tüm Avrupa'da şikeye karşı mümkün olduğunca bir örnek bir yaklaşım bulunması önemlidir.

Infantino, Avrupa futbolunun en üst yönetim organı olan UEFA'nın sert yaptırımlara çarptırılması gereken olası şike olayları ile mücadele edebilmek için somut ve etkin politikalara sahip olması gerektiğini belirtti.

Mart ayında Kazakistan'ın Astana kentinde yapılacak UEFA kongresine sunulacak olan plan taslağı somut öneri beklentisiyle Avrupa'daki 54 futbol federasyonuna sunulacak. "Spor kurumlarıyla kamu makamları arasında şikeyle mücadelede çok önemli olan işbirliğini de geliştirmek istiyoruz."

"Cezalar çok, çok sert olmalı... Aynı suç için bir ülkede bir tür ceza, diğer bir ülkede başka bir tür ceza olmamalı. Bunlar futbolun özünü etkiler."

Infantino, "UEFA bu yıl Türkiye'den iki takımı ve Ukrayna'dan bir takımı uluslararası değil, yerel maçlarda şike yapıldığı gerekçesiyle şampiyonalarından dışladı" dedi.
UEFA bu yıl şike iddialarından dolayı  Fenerbahçe ve Beşiktaş kulüplerine ceza vermişti.

"Ayrıca  bir Ermeni hakemin maç yönetme yetkisini de şikeye teşebbüsten dolayı ömür boyu dondurduk. Yani bireyler için de uzun askıya alınma dönemleri ve ömür boyu yasaklama cezaları kabul edilmiş oldu."

Infantino UEFA'nın birinci ve ikinci liglerde yılda 32,000 maçı izlediğini bunlar arasında kuşku doğuran oyunların düşük bir oran olan yüzde 0.7'de kaldığını söyledi.
"Fakat bir tek şike olayı bile kabul edilemez; buna karşı en etkili biçimde mücadele etmeliyiz."

www.istanbulhaber.com

Etiketler: , , ,
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim