• BIST 9077.87
  • Altın 2324.865
  • Dolar 32.3699
  • Euro 34.9644
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Siirt’te Terör Örgütüne Büyük Darbe

Siirt’te Terör Örgütüne Büyük Darbe
Siirt'te 2015 yılında vatandaşların da ihbarıyla örgüte ait çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirilirken, örgütün kent üzerindeki eylem ve faaliyetleri...

Siirt'te 2015 yılında vatandaşların da ihbarıyla örgüte ait çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirilirken, örgütün kent üzerindeki eylem ve faaliyetleri engellendi.

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz başkanlığında, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, İl Jandarma Komutanı Albay Halidun Eren ve Emniyet Müdürlüğü birim amirlerinin katılımıyla 2015 Yılı Genel Asayiş Değerlendirme toplantısı düzenlendi. Polis Evi'nde düzenlen toplantı, Güvenlik Şube Müdürü Volkan Şen'in slayt eşliğinde sunumuyla başladı. 2013-2014 ve 2015 yılları içerisinde terör örgütüne ait ele geçirilen silah ve mühimmat hakkında bilgi veren Şen, 2015 yılında yakalanan silah ve mühimmatlarda terör örgütünü büyük darbe vurulduğunu açıkladı.

İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde ele geçirilen silah ve mühimmatlar hakkında bilgiler veren Albay Haldun Eren ise, "2015 yılında 20 adet mühimmat ele geçirildi. Bunların içinde 6'sı EYP dediğimiz patlayıcıdır. Bizim araçlarımızın altına yerleştirilen El Yapımı Patlayıcı EYP'yi malum 8 askerimizin şehit olduğu elim Şirvan olayında biliyoruz. Yolun ortasına değil de kenarına yerleştirmiş, etkisini de fazla hissetmediğimiz, ama profesyonelce hazırlanmış düzenektir. Bu düzenek kablo ile 100 metre kadar nehir kenarına çekilmiş. Bu 6 adet EYP bulma olayı arazide ve bunlar 50 kilonun altında değil. Tüplerle desteklenmiş C4 ile hızlandırılmış profesyonelce döşenmiş patlayıcılardır. Ayrıca 2015 yılında 28 adet anti tank ve 10 adet anti personel mühimmat ele geçirildi. Anti tank dediğimiz roket atar 30 santimetre çelik deliyor. Yani bu kobra araçlarımızın bu zırhlı araçlarımızın bunlara dayanacak hiçbir durumu yok. Bunlar hepsi uzun namlulu silahlara karşı korunması lazım. 30 santim çeliği deliyor. Ayrıca Siirt'te Aktaştepe, Yarımca ve Kasımlı bölgesinde bir çatışmada 5 tane el bombası, bir tane Bixi marka silah ele geçirildi. İki tane sözde mezarlık yıktırıldı faaliyetler kapsamında. 76 kişiye adli işlem yapıldı, bunlardan 25'i tutuklandı. Sonuç itibariyle olayların yüzde 93'ü aydınlatıldı, 621 şahısta olaylar neticesinde yakalandı" diye konuştu.

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz ise son yıllarda İl Emniyet ve Jandarma Komutanlığı ekiplerinin başarılı çalışmalarıyla terör örgütüne büyük darbe vurulduğunu, halkın huzur ve güvenliği için bu çalışmaların kararlılıkla devam edeceğini söyledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim