• BIST 9079.97
  • Altın 2302.765
  • Dolar 32.318
  • Euro 35.0939
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Siirt’te, gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleri ödüllendirildi

Siirt’te, gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleri ödüllendirildi
Siirt'te Vergi Haftası kutlamaları kapsamında, Gelir ve Kurumlar Vergisi rekortmenleri, düzenlenen törenle, plaketlerini aldı.

Siirt'te Vergi Haftası kutlamaları kapsamında, Gelir ve Kurumlar Vergisi rekortmenleri, düzenlenen törenle, plaketlerini aldı.

27. Vergi Haftası münasebetiyle Siirt'te bir Otel'de düzenlenen programda Gelir ve Kurumlar Vergisi rekortmenlerini kutlayan Vali Mustafa Tutulmaz burada yaptığı konuşmada; "Devlet olmanın en önemli şartlarından biri vergilerdir. Huzurlu, güvenli ve refah dolu bir yaşam için vergilerin zamanında ve verilmesi gerekir. Toplumun esenliği için her türlü yatırımların hizmete dönüştürmenin en önemli kaynağı vergilerdir. Ancak elde edilen kaynakların da etkin ve verimli kullanılması önemli bir maharettir. Gelişmiş batı toplumlarında, vergi kaçırma ve vergilerin ödenmesinde çekingenlik yoktur. Bizlere düşen görev, vergi kaçırılmasıyla etkin bir mücadele ortaya koymaktır." dedi.

Vergilerin bir ülkenin kalkınmasında ve gelişmesinde çok önemli bir etken olduğunu belirten Vali Tutulmaz, "Tüm vatandaşlarımızın Vergi Haftasını en içten dileklerimle kutluyor, vergi rekortmenlerimize bol ve helal kazanç diliyor, kendilerini tebrik ediyorum." şeklinde konuştu.

İl Defterdarı Meral Dönmez de yaptığı konuşmada; "Mükelleflerimizin vergiye ilişkin yükümlülüklerini daha hızlı, etkin ve kolay bir şekilde yerine getirebilmesi için, Bakanlık olarak, teknolojik imkanlardan en üst seviyede yararlanılmaktadır." dedi.

Toplumda vergi bilincinin oluşturulmasının önemine değinen Dönmez, "Kayıt dışı ekonomik faaliyetlerin kayıt altına alınması ve vergi bilincinin oluşturulması için yapılan mücadelede bizlere her zaman destek olan Sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz başta olmak üzere, kamu kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum örgütlerine, oda başkanlarımıza ve mükelleflerimize teşekkür ederim." dedi.

Törende daha sonra kurumlar ve gelir vergisinde, ilk ona giren mükelleflere, plaketleri Vali Mustafa Tutulmaz ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

Tören, davetlilere verilen kokteyl ile sona erdi.

Vergi Rekortmenleri ödül töreni programına; Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Garnizon Komutan Vekili Kurmay Albay Alican Elkiletlioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Alparslan Ağçakale, Adalet Komisyon Başkanı Mehmet Selim Karakuzu, Siirt İdare Mahkemesi Başkanı Mubin Emirmahmutoğlu, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Baro Başkanı Av. Cemal Acar, Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş, İl Jandarma Alay komutanı Kurmay Albay Halidun Eren, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, İl Özel Genel Sekreteri Recep Güldoğan, Defterdar Meral Dönmez, Kurum Müdürleri, vergi mükellefleri, davetliler ve defterdarlık personelleri katıldı.Cihan

Siirt’te, gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleri ödüllendirildi

Siirt’te, gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleri ödüllendirildi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim