• BIST 9809.78
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Siirt İHH'dan terör mağduru kız çocuklara moral etkinliği

Siirt İHH'dan terör mağduru kız çocuklara moral etkinliği
Şırnak ve ilçelerinde yaşanan terör olaylardan dolayı Siirt'te eğitimini sürdüren kız çocukları için İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım...

Şırnak ve ilçelerinde yaşanan terör olaylardan dolayı Siirt'te eğitimini sürdüren kız çocukları için İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından moral etkinliği düzenlendi.

Siirt İHH derneği binasında Şırnak'ın Silopi ilçesinde süren sokağa çıkma yasağı nedeniyle eğitimleri yarım kalmaması için Siirt'te gelen ve tüm ihtiyaçları TÜRGEV tarafından karşılanan 50 kız çocuğu için yemek verildi. İHH Kadın Kolları Başkanı Fatma Erdemci yaptığı açıklamada, Silopi'de evi yıkılan ve yakınlarını kaybeden öğrencilerle empati kurmaya çalıştıklarını söyledi. Terör olaylarından dolayı göç etmek zorunda kalan insanların başka tehlikelerin kucağına kalamaması için ellerinden tutuklarını anlatan Erdemci, şöyle konuştu: "Ülkemizde özellikle bölgemize terör olaylarından dolayı sıkıntıların meydana yaşandığı yerlerden biri olan Silopi'de uygulanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle eğitimleri aksamaması için Siirt'te eğitimlerini sürdürmek için TÜRGEV'de misafir olan öğrencilere bir moral etkinliği düzenledik. Birebir görüştüğümüzde ailelerinden, evlerinden, memleketlerinden ayrı olmanın çocukları üzdüğünü, kaygılandığını gördük. Onlara kardeşliğimizi hissettirelim, misafir edelim İHH olarak, onlara bir kahvaltı tertipledik sağ olsunlar onlarda davetlerimize icabet ettiler.

Kahvaltıdan sonra oturup konuşma fırsatı da bulduk. Onları orada yaşadıkları zorluklar ve bu zorluklar sonucunda şuanda gelinen noktada hissettiklerini duygularını paylaştık. Onları anlamaya çalıştık, empati kurmaya çalıştık, evsizliğinin ne demek olduğunu içimizden bunu hissedenler yaşayanlar vardı ama hissetmeyenler anlamaya çalıştılar. Bizim gönüllü üniversiteli kızlarımız ile birazda eğlendiler oyun oynadılar ve giderken de elhamdülillah şu ifadeleri duyduk onlardan ağzından "iyi ki varsınız, iyi ki bizi misafir ettiniz" dediler. Bizde "siz varsınız, iyi ki bize misafir oldunuz" dedik ve gerçektende onların bir tebessüme, bir selama, bir muhabbete ne kadar ihtiyaçları olduğunu bir kere daha anladık.

Bu çocuklar maddi olarak evet TÜRGEV'deler fiziki koşulları çok iyi, bütün ihtiyaçları karşılanıyor. Ama manevi anlamda oradaki insanlar onlar ile birebir irtibat kurma noktasında belki yeterli kalamayabilirler ya da hep aynı insanları görmek onlara yetmeye biliyor. Onlar için çırpınan insanlar olduğunu bilmek hiç tanımadığı halde onlara el uzatmaya çalışan insanlara olduğunu bilmek onlarda etkili olduğunu gördüm. Çünkü bir kızımız şu ifadeyi kullandı, "abla ben olsaydım hiç tanımadığım birine iyilik etmezdim, siz bize niye iyilik ediyorsunuz" dedi. Biz de "Allah rızası için, bunun başka bir niyesi yok, biz sizi kardeşimiz olarak görüyoruz, ilimizin misafirleri bizim misafirlerimiz diyoruz ve hepinizde birer yıldız gibi parlıyorsunuz" dedim. Kızlardan biri bana "herkes bize terörist derken sizin bizi yıldız görmeniz gerçekten bizi mutlu etti" dedi. Bu bana çok dokundu gerçekten, çok içerledim o küçücük çocukları bile omuzlarına onların sahip olmadıkları olumsuz sorumlulukların yüklenerek onlara ne kadar incittiklerini gördük."

Silopi'deki duruma göre öğrencilerin cuma günü geri dönme durumu olduğunu anlatan Erdemci, dönememeleri durumda kendileriyle daha farklı etkinlikler düzenleyeceklerini söyledi.Cihan

Siirt İHH'dan terör mağduru kız çocuklara moral etkinliği

Siirt İHH'dan terör mağduru kız çocuklara moral etkinliği

Siirt İHH'dan terör mağduru kız çocuklara moral etkinliği

Siirt İHH'dan terör mağduru kız çocuklara moral etkinliği

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim