• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Siirt Barosu’ndan ‘İcra İflas Hukuku’ Semineri

Siirt Barosu’ndan ‘İcra İflas Hukuku’ Semineri
Siirt Baro Başkanlığı tarafından, "İcra İflas Hukuku" konulu seminer düzenlendi.

Siirt Baro Başkanlığı tarafından, "İcra İflas Hukuku" konulu seminer düzenlendi.

Adalet Sarayı Konferans Salonu'nda, 9 Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Eski Öğretim Görevlisi ve İzmir Barosu avukatı Talih Uyar'ın konuşmacı olarak katıldığı seminere, Siirt Barosu Başkanı Mehmet Cemal Acar, baroya bağlı avukatlar ve stajyer avukatlar katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Siirt Barosu Başkanı Acar, özellikle 2000'li yıllardan sonra icra kanununda yapılan ciddi değişikliklerin icra hukukunun ruhunu bozduğunu söyledi. Gelinen noktada Türkiye'de yeniden bir icra kanununun düzenlenmesine ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Acar, "Bizim İcramız eski bir kanun, yapılma mantığı yapılan değişikliklerle bozuldu. Mesela bir mal beyanı kaldırıldıktan sonra icrada ayrı bir sıkıntı yaşadık. Evet, insanların ceza evlerine girmesi doğru değil, ama maalesef icra hukukunun mantığında bu müesseseler kaldırılınca bir yandan da diğer kısıtlamalarla beraber Türkiye'de yeniden bir icra kanunu düzenlenmesi ihtiyacını getirdi. Yapılan değişiklikler evet olumludur. Ama yeni bir sistematikle yeni bir İcra kanununun yapılması şarttır. Ayrıca İcradaki talep sistemi de gözden geçirilmesi gereklidir. İcra başlatılır başlatılmaz hızlı bir süreçle ilk icra talebinden sonra artık haciz, satışlar direk icra memurları tarafından yürütülmesi, hızlı ve etkin olması için önemli bir unsurdur. Umarım yeni değişiklikler yeni kanunda da yer alır" dedi.

Acar, sonuç olarak tüm icra işlemlerinin hedef toplumdaki hukuk düzenini korumak, toplumdaki ticari hayattaki istikrarın sürmesine katkı sağlamak olduğunu ifade etti.

Daha sonra konuşan İzmir Barosu avukatı Talih Uyar, katılımcılara icrada tasarrufların iptalleri, dava türleri, Yargıtay'ın çeşitli konularda vermiş olduğu son kararlar, ilgili değişiklik ve yenilikler hakkında bilgi verdi.

Siirt Barosu’ndan ‘İcra İflas Hukuku’ Semineri

Siirt Barosu’ndan ‘İcra İflas Hukuku’ Semineri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim