• BIST 9562.51
  • Altın 2488.43
  • Dolar 32.4935
  • Euro 34.7912
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Şiirler Hediyeye Dönüştü

Şiirler Hediyeye Dönüştü
Manisa'nın Yunusemre ilçesindeki 23 Nisan Ulusal Egemenlik İlkokulu 4/A sınıfı öğrencileri geçtiğimiz hafta düzenledikleri şiir gecesinden elde edilen...

Manisa'nın Yunusemre ilçesindeki 23 Nisan Ulusal Egemenlik İlkokulu 4/A sınıfı öğrencileri geçtiğimiz hafta düzenledikleri şiir gecesinden elde edilen gelirle lösemi hastası çocukların hayallerini gerçekleştirdi. Arabadan kitaba, şarj aletinden oyuncak bebeğe kadar birbirinden farklı hediyeleri alan lösemili çocukların mutlulukları gözlerine yansıdı.

Manisa'nın Yunusemre ilçesinde bulunan 23 Nisan Ulusal Egemenlik İlkokulu 4-A sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Nurten Gök eşliğinde "Nisan yağmurlarında damlalar" adıyla gerçekleştirdikleri şiir dinletisinden elde ettikleri gelirle Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Servisinde yatan 11 lösemili çocuğun hayalini gerçekleştirdi.

Lösemi hastası çocukların isteklerine göre alınan hediyeler hastanede sahiplerine teslim edildi. Hediye takdiminde Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Emin Kurt, Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Akyan Özgüven, 23 Nisan İlkokulu Müdürü Arif Oruç, Okulun 4/A sınıf öğretmeni Nurten Gök, 4/A sınıfı öğrencileri ile lösemili çocuklar yer aldı.

Yapılan etkinliğin çok önemli ve anlamlı olduğunu dile getiren Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Emin Kurt, "23 Nisan İlkokulu'nun öğrencileri önce şiirler yazmışlar, sonra bunlar bir kitap haline getirilmiş ve şiir gecesi düzenlenmiş. Buradan elde edilen gelirle hematoloji, onkoloji hastalarına çam sakızı çoban armağanı birer hediye almışlar. Bu organizasyondan dolayı sınıf öğretmenine ve buna destek veren okul müdürünü tebrik ediyorum. Kanser hastaları ya da onkoloji hastaları gerçekten ilgi bekleyen hastalar. Bunlara bizim de az da olsa çam sakızı çoban armağanı kabilinden ufak bir hediyede bulunmamız onların yüzünün güldüğünü görmek bizleri mutlu eder. Aynı zamanda bu mutluluğa 23 Nisan İlkokulu sebep olduğu için kendilerine candan teşekkür ediyorum. Bu ve benzeri organizasyonları diğer sivil toplum kuruluşları ya da ilgili kurumlardan da bekliyoruz. Sonuçta bizim çocuklarımız hastalanmışlar. Yavruların yüzlerinin güldüğünü görmek hem ailelerini hem bizleri hem de toplumu mutlu eden bir davranış. Bu çalışmalarından dolayı kendilerini kutluyorum" dedi.

"20'DEN FAZLA HASTA TEDAVİ GÖRÜYOR"

Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Akyan Özgüven de, "Yaklaşık 8 hastamız yatıyor ama tedavi görmek üzere evden gelip giden 15 civarında. Toplamda 20'den fazla hastamız var. Bunlar uzun süre tedavi görüyorlar. 1-2 yıl düzenli tedavi gören hastalar var. Ben de hocama ve müdürüme teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Etkinliğin gerçekleşmesinde büyük katkısı bulunan 4/A sınıfı öğretmeni Nurten Gök de şunları söyledi:

"Biz önce 3. sınıfta çocuklarımla birlikte sınıfta yazılan, özellikle hayat bilgisi ve Türkçe derslerinde şiir olarak yazılan etkinliklerimizi kitap haline getirdik. 4. sınıfa geçtiğimizde çok güzel şiirler olduğu için bir şiir dinletisi yapalım dedik. Şiir dinletisinin girişini ücretli yaptık ve buradan elde ettiğimiz geliri Celal Bayar Üniversitesinde tedavi gören lösemili çocuklar için kullanalım istedik. Onların yüzünün gülmüş olması dünyalara değer. Herkese örnek olsun istiyorum. Çocuklarımızın yüzünde ufacık bir gülücüğü hiçbir şeye değişmeyiz. O yüzden bizim hediyelerimiz çam sakızı çoban armağanı ama onların yüzlerinin ifadesinin değişmesi, gülmesi, hediyeleşmek sünnettir diyelim kısaca. İnsanlar ne kadar yardımlaşırsa o kadar yükseğe çıkar."

Hediyelerini alan lösemili çocuklar ise minik öğrencilere teşekkür ederken küçük bir lösemi hastası çocuk kendisine hediye edilen oyuncak arabayla hemen oynamaya başladı.

Şiirler Hediyeye Dönüştü

Şiirler Hediyeye Dönüştü

Şiirler Hediyeye Dönüştü

Şiirler Hediyeye Dönüştü

Şiirler Hediyeye Dönüştü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim