• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Sigortalara Zam Acenteleri Vurdu

Sigortalara Zam Acenteleri Vurdu
Araç sigorta primlerine gelen fahiş zamla sıkıntı yaşadıklarını belirten sigorta acenteleri, zamlarla birlikte müşteri sayısında düşüş yaşandığına...

Araç sigorta primlerine gelen fahiş zamla sıkıntı yaşadıklarını belirten sigorta acenteleri, zamlarla birlikte müşteri sayısında düşüş yaşandığına dikkat çekti.

2014 Haziran ayından bu tarafa araç sigorta primlerine gelen zam anormal boyutlara ulaşırken, araç sahipleri ve sigorta acenteleri duruma isyan etti. Neredeyse yüzde 150'ye varan artışla birlikte araç sahipleri primleri ödeyemezken, acentelerdeki işler büyük ölçüde azaldı. İzmir'in Ödemiş ilçesinde sigorta acente sahibi Servet Küçük, primlerinin anormal derecede yükseldiğini belirtti. Zamlar hakkında bilgi veren Küçük, "Geçen Haziran ayından bu yana araç sigorta primleri yüzde 150 zam gördü. Örneğin geçen yıl ortalama bir aracın sigorta primi 150 TL çıkar iken bu yıl aynı aracın sigorta primi 350-400 TL arası çıkıyor. Aynı şekilde bir motosikletin geçen yıl 45 TL sigorta primi çıkarken bu yıl 110-120 TL civarında sigorta primi çıkıyor. Primlerin bu kadar yükselmesine sebep olarak trafik kazalarının artması, araç parça fiyatlarının artması ve kur dengelerinden kaynaklandığı belirtiliyor. Ancak bu durum hem araç sahiplerini hem de biz sigorta şubelerini olumsuz etkiliyor" dedi.

"İNANILACAK GİBİ DEĞİL"

Müşterileri kaybettiklerini belirten Servet Küçük, "Araç sahibi aracının sigortasının zamanı dolduğunda yeni sigorta kestirmek için acente acente geziyor en ucuzunu bulmaya çalışıyor. Her sigortacı sabit müşterisini kaybetmiş durumda. Biz müşterilerimizi kaybediyoruz" diye konuştu.

Araç sahibinin aracına sigorta yaptırmakta herkesin bildiği gibi zorunlu olduğunu anlatan Küçük, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yani araç sigortası zorunludur ancak bugün anormal bir dengesizliğin olmasından dolayı sıkıntı var. Geçen yıllarda bir müşterimizin araç sigorta primi geçen yıl 500 TL iken bu yıl bin 200 TL çıkması anormal bir durum olarak düşünüyoruz. 500 TL'lik bir primin 750-800 TL çıkması normal olabilir ama rakam bin 200 TL çıkınca inanılacak gibi değil. Bugün araç sahiplerinin birçoğu araçlarını sigorta primlerinin yüksek olmasından dolayı satılığa çıkarıyor. Ayrıca piyasada yüzde 30 oranında araç ise sigortasız durumda. Biz bu anormal durumun bir an önce düzelmesini yetkililerimizden istiyoruz. Bu konu Türkiye Büyük Millet Meclisine taşınmış durumda. Maliye Bakanlığımızda konu üzerinden geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaptı. İnşallah önümüzdeki günlerde yeni bir düzenleme gelir."

Yeni bir araç alan Mehmet Şimşek de şöyle konuştu:

"2009 model bir araç aldım. Ancak sigorta primi 2 bin TL çıktı. Böyle bir rakam çıkacağını hiç tahmin etmiyorduk. Gerçekten olağanüstü anormal bir rakam bizi üzdü. Herkes aynı sorunla karşı karşıya bende araç sigorta primlerinde yeni bir düzenleme yapılmasını talep ediyorum."

Sigortalara Zam Acenteleri Vurdu

Sigortalara Zam Acenteleri Vurdu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim