• BIST 9524.59
  • Altın 2504.807
  • Dolar 32.5602
  • Euro 34.555
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Sigorta Acenteleri Rahat Nefes Aldı

Sigorta Acenteleri Rahat Nefes Aldı
İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Sigortacılık Komitesi temsilcisi Ridvan Kocaağa'nın Tarım ve Köyişleri Bakanı Faruk Çelik ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu...

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Sigortacılık Komitesi temsilcisi Ridvan Kocaağa'nın Tarım ve Köyişleri Bakanı Faruk Çelik ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu aracılığı ile yaptığı görüşmeler, binlerce acentenin yaşadığı sıkıntılara çare oldu.

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası(İTSO) Yönetim Kurulu üyesi ve Sigorta Acenteleri İcra Kurulu İl delegesi Ridvan Kocaağa, sigorta acentelerinin yaşadığı sıkıntıların çözümü için Tarım ve Köyişleri Bakanı Faruk Çelik ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıkloğlu aracılığı ile yaptıkları mücadeleden olumlu sonuç aldıklarını bildirdi. Kocaağa, ilgili yönetmelikte yapılan değişikliğin binlerce acenteye rahat bir nefes aldırdığını söyledi.

Kocaağa, yaptığı açıklamada, trafik sigortalarındaki artış ve komisyonlardaki düşüş sebebiyle Türkiye genelindeki 17 bin acentenin büyük çoğunluğunun sıkıntı yaşadığını belirtti. Kocaağa, 2 hafta önce İnegöl'e gelerek İTSO'nun 125. kuruluş yıldönümü kutlamalarına katılan Tarım ve Köyişleri Bakanı Faruk Çelik ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na birer dosya sunarak konuyu aktardıklarını ve çözüm için destek istediklerini hatırlattı. Girişimlerin sonuç verdiğini ve gelirlerindeki düşüş yüzünden sıkıntı yaşayan acentelerin lehine düzenleme yapıldığını anlatan Kocaağa, "Taleplerimize olumla cevap veren Bakanımız Faruk Çelik ile TOBB Başkanımız Hisarcıklıoğlu'na, İTSO Sigortacılık Komitesi adına teşekkürlerimi iletiyorum. Bakanımız ve başkanımızın girişimleri sonucunda Hazine ile yapılan görüşmelerden sonuç alındı ve yeni düzenlemeler yapıldı"dedi.

Ridvan Kocaağa, açıklamasında sigorta acentelerine rahat nefes aldıran düzenlemelere de değindi. Resmi gazetede yayınlanan ve 6 ay sonra yürürlüğe girecek olan Sigorta Acenteleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmeliğin, acentelerin lehine birçok düzenlemeyi içerdiğini anlatan Kocaağa, yapılan değişiklikle sözleşmelerin feshinin en az 3 ay önce, acente aleyhine yapılan düzenlemelerin ise en az 2 ay önceden acenteye bildirilmesinin sağlandığını kaydetti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim