• BIST 9524.59
  • Altın 2522.494
  • Dolar 32.5613
  • Euro 34.6657
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Sığır Kalbinin Zarı İle Sağlıklarına Kavuştular

Sığır Kalbinin Zarı İle Sağlıklarına Kavuştular
Kahramanmaraş'ta ilerleyen yaşları ve yaşadıkları çeşitli rahatsızlar sonucu kalp kapakları çürüyen biri kadın iki hasta, yapılan kapalı ameliyat...

Kahramanmaraş'ta ilerleyen yaşları ve yaşadıkları çeşitli rahatsızlar sonucu kalp kapakları çürüyen biri kadın iki hasta, yapılan kapalı ameliyat sonrası tekrar sağlıklarına kavuştular.

Ameliyatı gerçekleştiren Sütçü İmam Üniversitesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kirişçi, 90 yaşındaki Ahmet Dökülmez ile 76 yaşındaki Şerife Üzüm'ün çürüyen kalp kapaklarının sığır kalbinden alınan zarın çeşitli işlemlerden geçirilerek, hastalara uygulandığını söyledi.

Özellikle yaşlı hastalarda yaşanan kalp rahatsızlıklarında açık kalp ameliyatlarının büyük risk taşıdığını söyleyen Doç. Dr. Mehmet Kirişçi, geçmiş yıllarda bu tür vakalara müdahale dahi edilemediğini söyledi.

4 saat süren ameliyat sonrası her iki hastanın kalp aurt kapağının başarılı bir operasyonla değiştirildiğini ifade eden Doç. Dr. Mehmet Kirişçi, "Ciddi kalp darlığı nedeniyle hastanemize başvuran ve kliniğimize yatırdığımız biri 90 yaşında diğer 76 yaşındaki iki tane hastamızı açık kalp ameliyatı olmadan kasıktan girilerek, çürüyen kalp kapaklarını değiştirdik. Her iki hastamızda ciddi ekstra hastalıkları olan ve beraberinde kalp kapakları çürüyen hastalarımızdı. Bu hastalarımız açık kalp ameliyat şansı yoktu. Geçmiş yıllarda bu gibi hastalarımıza müdahale dahi edemiyorduk. Çünkü açık kalp ameliyatı çok yüksek risk taşıyordu ve ne kadar yaşarsa düşüncesiyle evlerine gönderiliyordu. Artık son dönemde gelişen teknolojiyle bu hastalarımıza ameliyatsız daha az risk taşıyan tedavi yöntemleri uyguluyoruz. Yeni yöntemle hiçbir ilaç ihtiyacı olmadan hastalarımız hayatlarını sürdürebiliyorlar. Açık kalp ameliyatı ile kapalı yöntem sayesinde artık hastalarımız daha kısa zamanda sosyal hayata dönebiliyorlar. Bu kullanılan kalp kapakçıkları sığır perikardından yapıyor. Özel teknolojilerle insana uygulanabilir hale getiriliyor. Ve bir kalp kapağı yaklaşık 50 bin lirayı buluyor. Devletimiz bu uygulamayı tamamen karşılıyor. Hastalarımızın cebinden para çıkmadan bu tedaviden faydalanabiliyor" dedi.

Kapalı kalp ameliyatlarıyla sağlıklarına kavuşan hastalar ise, hastane yönetimine ve ameliyatı gerçekleştiren ekibe teşekkür ettiler.

Sığır Kalbinin Zarı İle Sağlıklarına Kavuştular

Sığır Kalbinin Zarı İle Sağlıklarına Kavuştular

Sığır Kalbinin Zarı İle Sağlıklarına Kavuştular

Sığır Kalbinin Zarı İle Sağlıklarına Kavuştular

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim