• BIST 9036.33
  • Altın 2294.737
  • Dolar 32.3124
  • Euro 35.0799
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Sığınmacılar İçin Ege Denizinde ’Karakol’ Kuruluyor

Sığınmacılar İçin Ege Denizinde ’Karakol’ Kuruluyor
Sığınmacıların ölüme yolculuğunu engellemek için Ege denizinin her yerini ablukaya alan Sahil Güvenlik Komutanlığı, kıyı şeridindeki hassas noktalara...

Sığınmacıların ölüme yolculuğunu engellemek için Ege denizinin her yerini ablukaya alan Sahil Güvenlik Komutanlığı, kıyı şeridindeki hassas noktalara karakol kurmak için bir çalışma başlattı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı, ülkelerindeki savaştan kaçarak hemen hemen her gün "yeni bir yaşam" ümidiyle ölüm yolculuğuna çıkanlar için Ege denizinde olağanüstü önlem almaya başladı. Ölümlerin önüne geçmek isteyen Mehmetçik, kara, deniz ve havadan sığınmacıları ablukaya aldı. Özelikle son günlerde sık sık operasyonlara çıkan ekipler, aralarında kadın ve çocukların bulunduğu onlarca sığınmacıyı yakaladı.

PERSONEL, BOT VE HELİKOPTERLER EGE'YE KAYDIRILDI

Sahil Güvenlik Komutanlığı, bünyesinde barındırdığı 5 bin personeli seferber etti. Kıyı şeridindeki personel, talimatla Ege'deki birliklerde görevlendirilmeye başladı. Komutanlık, sadece personelleri değil bot, helikopter ve uçakları bölgeye sevk etti. Sığınmacılarla mücadelede işi sıkı tutan Sahil Güvenlik Komutanlığı, kurduğu tim ve bu mevcut görevlendirmelerle ölümlerin önüne geçti.

KIYILARA KARAKOL KURULUYOR

Öte yandan, alarma geçen Sahil Güvenlik Komutanlığı, B planını devreye sokarak, sığınmacıların yoğun olarak geçiş yaptığı bölgelere karakol kurulması için çalışmaya başladı. Bu karakolların yerleri ise uzman ekip tarafından belirlendi. Çeşme, Dikili, Küçükkuyu gibi ilçelere karakol kuracak olan ekipler, bu karakolların sayısını ise yoğunluğa göre artıracak. Denizlerde tim tarafından yakalanan sığınmacılar en yakın bölge karakoluna getirilerek işlemleri buradan gerçekleştirecek. Prefabrik olarak hayata geçirilecek olan karakolların personel temin çalışmalarının tamamlanarak görevlendirmelerinin de yapıldığı öğrenildi.

Bünyesinde şuanda yaklaşık 5 bin 700 personel bulunduran Sahil Güvenlik Komutanlığı, bu sayıyı zaman içerisinde 17 bine çıkarmayı hedefliyor. Planları doğrultusunda adım adım ilerleyen Sahil Güvenlik Komutanlığı, personelle orantılı olarak envanterindeki uçak, helikopter, bot sayısını artırmayı planlıyor.

Sığınmacılar İçin Ege Denizinde ’Karakol’ Kuruluyor

Sığınmacılar İçin Ege Denizinde ’Karakol’ Kuruluyor

Sığınmacılar İçin Ege Denizinde ’Karakol’ Kuruluyor

Sığınmacılar İçin Ege Denizinde ’Karakol’ Kuruluyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim