• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Sigarayı Zararsız Hale Getirebilmek

Sigarayı Zararsız Hale Getirebilmek
En çok konuşulan konulardan biri olan elektronik sigara cihazları kullanımı gündemde kalan konulardandır. Konu sağlık olunca normal olanda bu tartışmanın yapılmasıdır.

En çok konuşulan konulardan biri olan elektronik sigara cihazları kullanımı gündemde kalan konulardandır. Konu sağlık olunca normal olanda bu tartışmanın yapılmasıdır. Normalde sigarayı kullanmanın ciddi zararlarını uzun uzun konuşmaya gerek yoktur. Birçok kişi sigara kullanımının ne kadar zararlı olduğunu bilmekte ve bilerek bu yıkıcı maddeyi kullanmaya devam etmektedir. Sigara kullanımının bir nebze önüne geçmek için ve sigarayı bırakmak için özellikle internette satışı yapılan ve e-sigara olarak sigarayı bırakmaya yardımcı olmak amacıyla piyasaya sürülen bu cihaz dikkatli kullanımı ile sigarayı bırakmak isteyenler için yardımcı olabilir.Bu cihazın satışının asıl hedefi ticaretinin yapılmasından çok sigarayı gerçekten bırakmak isteyenler için yardımcı olmak olmalıdır. Ciddi anlamda sigara kullanımından kurtulmak isteyenler için bu cihazı doğru bir şekilde kullanmak fayda sağlayabilir. Dikkatli kullanım sayesinde normal sigaranın bağımlılığından kurtulmak sağlanabilir.

Elektronik Sigaranın Temel Kullanımı Nasıl Olur? Sigarayı bırakmaya yardımcı olmak amacıyla e-sigara olarak satışı yapılan bu cihazın likitlerinde temel olarak kullanılan maddeler nikotin maddesinin kullanılması ve gliserin maddesi kullanımıdır. Nikotin maddesi kullanırken bu cihazın kartüş denilen kısmı vardır. Fakat bu kısım da nikotini ayarlayabilen bir kısım yoktur. Bu açıdan az nikotin alınabileceği gibi fazla miktarda da nikotin alınabilir. Eğer gerçekten normal sigarayı bırakmak istiyorsanız hiç nikotin kullanmayarak bu etkiden kurtulabilir ve faydalı hale getirebilirsiniz. Diğer bir maddede gliserin kullanımıdır. Gliserin maddesi, tatlandırıcı olarak gıda sektöründe kullanılan ve aynı zamanda tıpta da kullanılan faydalı bir maddedir. Elektronik sigara likitlerinde kullanılmasının amacı çözücü etkisinden dolayı buhar salgılaması ve çıkan buhardan normla sigara gibi haz alınmasıdır. Burada da dikkat edilmesi gereken bu maddeyi çok yoğun olarak kullanmamaktır. Dikkatli olarak kullanılırsa bu etkiler ortadan kaldırılabilir ve normal sigaranın zararlı etkilerinden kurtulmak mümkün olabilir. Bağımlılık Oluşturmamasına Dikkat Edilmelidir Özellikle yeni yetişmekte olan gençlerde ve çocuklarda özenti oluşturabileceği için temel amacından sapmayarak bu konuda önlem alınması gerekir. Temel neden normal sigarayı bırakmak olmalı ve bu amaçla yetişkinler dışında kullanımı önlenirse faydalı hale getirilebilir.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim