• BIST 8718.11
  • Altın 2246.886
  • Dolar 32.3304
  • Euro 35.1765
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Şifayı 3 Bin 300 Kilometre Uzakta Buldu

Şifayı 3 Bin 300 Kilometre Uzakta Buldu
Cezayirli genç veteriner hekim ,şifayı, 3 bin 300 kilometre yol kat ederek geldiği İstanbul'da buldu.

Cezayirli genç veteriner hekim ,şifayı, 3 bin 300 kilometre yol kat ederek geldiği İstanbul'da buldu.

36 yaşındaki veteriner Lynda Hekkes, yıllardan beri muzdarip olduğu beyincik sarkması rahatsızlığından kurtulmak için son yıllarda sağlık alanında büyük atılımlar yapan Türkiye'yi tercih eti.

Doğuştan beyincik sarkması rahatsızlığı bulunan Hekkes, baş dönmesi, dengesizlik, bulantı ve nefes darlığı gibi şikayetlerle Cezayir'deki hastanelere giderek muayene oldu. Tetkiklerin sonucunda doktorlar Hekkes'e ameliyat olması tavsiyesinde bulundu. Ameliyatın riskli olması sebebiyle daha önce bir akrabasının ameliyat olduğu Türkiye'deki doktorları internetten araştıran Hekkes, Beyin, Omurilik ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Hidayet Akdemir'in ismine ulaştı.

İstanbul'a gelen Hekkes, Medicana International Hastanesi'nde yapılan tetkiklerin ardından Prof. Dr. Hidayet Akdemir, Op. Dr. Türker Karancı, anestezi uzman Dr. Şener Demiroluk ve Dr. Cevdet Becerikli'den oluşan ekip tarafından yapılan ve yaklaşık 4 saat süren ameliyatla sağlığına kavuştu.

Ameliyat sonrası hastanın kol ve bacağındaki şikayetlerde iyileşmeler gözlenirken, özellikle geceleri olan solunum yetmezliğinde iyileşmeler görüldü.

"ÜLKEMDEKİ DOKTORLAR BU AMELİYATI YAPAMIYORLARDI"

Ülkesinden 3 bin 300 kilometre uzağa gelerek sağlığına kavuşan Lynda Hekkes, "Tedavi olmak için ülkemdeki doktorlara gittiğimde ameliyat olmam gerektiğini söylediler. Hastalığım artık beni çok etkilemeye başlamıştı. Ameliyat olmam gerekiyordu ama ülkemdeki doktorlar çok riskli olduğu için bu ameliyatı yapamıyorlardı. Bu yüzden Türkiye'yi tercih ettim. Daha önce bir akrabamız da benzer ameliyat olup olumlu sonuç almıştı. Hastanede çok güzel tedavi edildim. Tüm çalışanlar çok iyi bir şekilde benimle ilgilendi onlara çok teşekkür ediyorum" dedi.

"KİSTİN KÜÇÜLMESİ 3 AYLIK BİR SÜRE ALACAK"

Beyin, Omurilik ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof.Dr.Hidayet Akdemir, "Cezayirli bir veteriner hekim olan Hekkes, baş dönmesi, dengesizlik, bulantı, nefes darlığı, görme bozukluğu, özellikle kollarında ve bacaklarında uyuşma şikayetleriyle Cezayir'de hastanelere başvurmuş. Yapılan tıbbı testler ve muayene sonrasında Arnold Chiari (beyincik sarkması) denilen hastalığın olduğu tespit ediliyor. Bizim hastanemizde yaptığımız testler sonucunda beyincik sarkmasının "Tip 1" olduğunu fark ettik. Beyincik ameliyatını gerçekleştirdik. Ameliyat sonrası ilave bir nörolojik defisit olmadığını, beyincikte dolaşan beyin suyu restorasyonunun başarıyla sağlanması üzerine hastanın kol ve bacağındaki şikayetler ile geceleri olan solunum yetmezliğinde(dispne) iyileşmeler gözlemledik. Bu ameliyat sonrası kafa içi basıncın artması nedeniyle gözdeki basıncın kaybolduğunu ve denge probleminin ortadan kalktığını gördük. Kolunda ve bacağındaki iyileşmelerin başladığını gözlemledik. Kistin küçülmesi takriben 3 aylık bir süre alacak" şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Hidayet Akdemir, bu hastalığın doğuştan gelen bir anomali olduğunu, beyinciğin omurilik kanalına doğu sarktığını ve genellikle insanın gelişimine parelel olarak yaklaşık 20-30 yaşlarda şikayetlerin başladığını söyledi. Tedavisinin sadece cerrahi olduğunu maalesef hastalığın ilaç tedavisinin olmadığını belirtti.

Prof Dr. Hidayet Akdemir, beyincik sarkmasının bin doğumdan birinde görüldüğünü, çok farklı ve kompleks tiplerinin olduğunu, zamanında cerrahi tedavisi uygulanmazsa felç kalınabileceğini, hatta ani ölümlerin bile olabileceğini kaydetti.

Prof Dr. Akdemir, beyincik anomalisi ameliyatlarında yüksek teknoloji cihazların yanında tecrübeli ekiplerin de çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Şifayı 3 Bin 300 Kilometre Uzakta Buldu

Şifayı 3 Bin 300 Kilometre Uzakta Buldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim