• BIST 9524.59
  • Altın 2487.684
  • Dolar 32.5553
  • Euro 34.6917
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Şifa Hastanesi'nin kapatıldığından habersiz gelen hastalar geri dönüyor

Şifa Hastanesi'nin kapatıldığından habersiz gelen hastalar geri dönüyor
Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) mahkeme kararıyla sözleşmesini iptal ettiği Erzurum Özel Şifa Hastanesi'nin kapatıldığından haberdar olmayan hastalar,...

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) mahkeme kararıyla sözleşmesini iptal ettiği Erzurum Özel Şifa Hastanesi'nin kapatıldığından haberdar olmayan hastalar, hastane kapısından geri döndü.

Doğu Anadolu Bölgesi'nin ilk özel hastanesi, Şifa Hastanesi, geçen hafta sonu sağlık ruhsatını askıya alması sonucu kapısına kilit vurmuştu. Hastanenin kapatılmasından habersiz olan hastalar, muayene olmak için geldikleri hastane kapısından geri çevrildi. Güvenlik görevlileri hastaları, hastanenin kapanış nedenlerini açıklayıp, sağlık hizmeti sunmadıklarını açıkladı. Hastalar eksi 10 derece soğukta hastane önünden üzüntü içerisinde ayrıldı. Randevulu hastalar, röntgen ve laboratuvar tahlil sonuçlarını almak için gelen hastalar da geri çevrildi. Telefonla hastanenin santraline ulaşanlara ise hastane görevlileri, sağlık hizmetlerini askıya aldıklarını açıklamaya çalıştı.

İstanbul'dan Türki cumhuriyetlerine yük taşımacılığı yapan bir şoför boğazı ağrıdığı için Şifa Hastanesi'ne geldi. Kapalı hastane kapısını çaldıktan sonra içeri giren hasta, güvenlik görevlisine muayene olmak istediğini söyledi. Güvenlik görevlisi doktorların izne ayrıldığını ve sağlık hizmeti sunmadıklarını belirterek, TIR şoförünü devlet hastanesine yönlendirdi. Bu sırada Ardahan'dan 8 yaşındaki hasta kızını muayene için hastaneye getiren genç kadını kapıda karşılayan güvenlik görevlileri, hastanenin kapatıldığını anlatarak, hastanın başka bir hastaneye götürülmesini tavsiye etti.

Hastane görevlilerinden Esalettin Gül, hastanenin kapatıldığından haberdar olmayan çok sayıda hastanın, hastane kapısından geri çevrildiğini söyledi. Gül, özellikle çevre il ve bölge ülkelerden gelen hastaların hastanenin kapatıldığını öğrenince üzüntü yaşadıklarını dile getirerek, "Çok kısa sürede hastane kapatıldığı için çevre il ve bölge ülkelere duyurusunu yapamadık. Hastanenin hizmet verdiğini düşünerek yurt içinden ve yurt dışından gelen hasta var. Bu kış günü gelip hizmet alamadın geri dönüyorlar. Bu da bizi çok müteessir ediyor." dedi.

Şifa Hastanesi'nin kapatıldığından habersiz gelen hastalar geri dönüyor

Şifa Hastanesi'nin kapatıldığından habersiz gelen hastalar geri dönüyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim