• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Şifa Hastanesi SGK hakkında suç duyurusunda bulundu

Şifa Hastanesi SGK hakkında suç duyurusunda bulundu
SGK'nın sözleşmesini yenilememesi nedeniyle kapısına kilit vuran Erzurum Özel Şifa Hastanesi, kurum avukatı aracılığıyla SGK yöneticileri hakkında...

SGK'nın sözleşmesini yenilememesi nedeniyle kapısına kilit vuran Erzurum Özel Şifa Hastanesi, kurum avukatı aracılığıyla SGK yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Türkiye Tabipler Vakfı'na ait Erzurum Özel Şifa Hastanesi, SGK'nın sözleşmesini yenilememesi nedeniyle önceki hafta kapısına kilit vurdu. 50'si hekim olmak üzere 350 kişi işsiz kaldı. 55 milyon dolar marka değerindeki hastane, "çalışma ruhsatını askıya" almıştı.

Erzurum Özel Şifa Hastanesi Avukatı Mehmet Güzel, SGK Genel Başkanı Mehmet Selim Bağlı, İl Müdürü Hulusi Bumin ile Sağlık İşleri Müdürü Münip Yılmaz, GSS Genel Müdürü İsmet Köksal, Sözleşme Daire Başkanı Neşe Akalın ve Sözleşme Dairesi Şube Müdürü Sibel Gazioğlu hakkında, "görevi kötüye kullanma, kurumu zarara uğratma ve ayrımcılık" suçlarında Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Güzel, söz konusu kişilerin suç işleme kastıyla hareket ettiklerini belirterek, eylemlerine uyan suçlardan cezalandırılmaları için kamu davası açılmasını talep etti.

Avukat Mehmet Güzel, Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği 2 sayfalık dilekçede, şu ifadelere yer verdi: "Müvekkil şirket feshedilen sözleşmeyi yenilemek için 25 Aralık 2015 tarihinde hastane yetkilileri, hastane başhekimi öncülüğünde SGK İl Müdürlüğü'ne gitmişlerdir. Yetkili müdürün orada olmaması nedeniyle önceki yıllarda yaptıkları gibi sözleşmeler Servisi Şefi Fahrettin Çelik ve memur olan Yücel Kırmızıbiber önünde sözleşmeyi imzalamışlardır. İmzalanan bu sözleşme davalı SGK tarafından 29 Aralık 2015 tarihinde kötü niyetli olarak sözleşmenin aynı masada karşılıklı imzalanacağından bahisle müvekkil kuruma iade edilmiştir. Sözleşme iradesini fesada uğratan ve uğratacak engelleri aşabilmek için duyuru tarihinden itibaren sözleşmeyi karşılıklı imzalamaya çalışmış, bunun için çaba göstermiş, son günlere ait tüm mesaisini SGK İl Müdürlüğü Sağlık İşleri katında olmak üzere diğer katlarda geçirmiştir. Sözleşmeyi tek taraflı imzalayıp gelen evraktan kayıt yaptırmış fakat yine de karşı tarafın imzasını almaya muvaffak olamamıştır.

Müvekkil hastanenin imza yetkili çalışanları Savaş Göksu ve Mustafa Bayri 30 Aralık 2015 tarihinde gün boyu mesai saatleri içerisinde kurumda ilgili birimde hazır olmalarına rağmen davalı kurumda sözleşmeyi imzalamaya yetkili memurların kurumda olmaması nedeniyle sözleşme imzalanamamıştır. Fakat şehrimizde ve bölgemizde faaliyet gösteren diğer hastaneler kurum dışına alınarak telefonla götürüldükleri farklı yerlerde sözleşmeleri imzalamıştır. SGK bu şekilde davranarak görevinin gereklerine aykırı hareket etmiştir.

SGK bu şekilde davranarak görevini kötüye kullanmıştır. TCK 257. maddesinde, "Kanunda ayrıca suç olarak tanımlanan haller dışında, görevinin gereklerine aykırı hareket etmek suretiyle, kişilerin mağduriyetine veya kamunun zararına neden olan ya da kişilere haksız bir kazanç sağlayan kamu görevlisi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır" denilmiştir. Kanun maddesinden de açıkça anlaşılacağı üzere "görevi kötüye kullanma" suçu işlenmiştir. SGK görevinin gereklerine aykırı davranarak kişilerin yani müvekkil kurumun zarara uğratılmasına sebep olmuştur. Kanun maddesinde de açıkça anlaşılacağı üzere SGK müvekkilime karşı bu suçu işlemiştir. SGK şehrimizde ve bölgemizde faaliyet gösteren diğer hastaneleri kurum dışına alınarak telefonla götürüldükleri farklı yerlerde sözleşmeleri imzalanmıştır. Diğer hastanelere sözleşme imzalanırken, bu kadar kolaylık gösterilirken, aleyhe bir hüküm olmamasına, devamlı ödül alan başarı alanında örnek gösterilmesine rağmen müvekkil hastanenin sözleşmesinin imzalanmasında her türlü zorluk çıkartılmıştır. Müvekkil hastanenin bütün çabalarına rağmen sözleşme imzalanmamıştır. SGK bu şekilde ayrımcı davranması TCK'ya göre suçtur.

TCK 122. maddesinin b ve d bentlerinde, "Dil, ırk, milliyet, renk, cinsiyet, engellilik, siyasi düşünce, felsefi inanç, din veya mezhep farklılığından kaynaklanan nefret nedeniyle; b) bir kişinin kamuya arz edilmiş belli bir hizmetten yararlanmasını d) bir kişinin olağan bir etkinlikte bulunmasını engelleyen kimse" düzenleme mevcuttur. SGK kötü niyetli, şirkete zarar verici nitelikte, gerekçe bildirmeden müvekkil kurumun kamuya arz edilmiş hizmetten yararlanmasına ve olağan etkinlikte bulunmasına engel olmuştur. Yukarıda arz ve izah olunan ve res'en araştıracağınızı nedenlerle suç işleme kastıyla hareket ettikleri anlaşılan şüpheliler hakkında eylemlerine uyan suçlardan cezalandırılması için kamu davası açılarak cezalandırılmasını vekaleten saygılarımla arz ederim."

Şifa Hastanesi SGK hakkında suç duyurusunda bulundu

Şifa Hastanesi SGK hakkında suç duyurusunda bulundu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim