• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9437
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Şiddetsiz Toplum Derneği: Canlara değil, şiddete ve silahlara veda edilmeli

Şiddetsiz Toplum Derneği: Canlara değil, şiddete ve silahlara veda edilmeli
Şiddetsiz Toplum Derneği, Merasim Sokak'a gelerek hayatını kaybeden 28 kişi için karanfil bıraktı.

Şiddetsiz Toplum Derneği, Merasim Sokak'a gelerek hayatını kaybeden 28 kişi için karanfil bıraktı. Şiddetsiz Toplum Derneği Genel Başkanı Rıza Sümer, "İnsanlık kendini, görüşlerini ve haklarını silahla ifade edemeyeceğini, kazanamayacağını ve koruyamayacağını artık bilmeli, canlara değil, şiddete ve silahlara veda edilmelidir." dedi.

Şiddetsiz Toplum Derneği, Ankara'daki saldırıda hayatını kaybeden 28 kişi için Merasim Sokak'a gelerek karanfil bıraktı. Dernek üyeleri ellerini kalbine götürerek, 30 saniyelik saygı duruşunda bulundu. Dernek Başkanı Sümer, yaşanan saldırıyı kınadı. Saldırının insanlık suçunun tepesinde yapıldığını ifade eden Sümer, insanlığın tarih boyunca şiddet ve vahşet yaşadığını ve yaşattığını söyledi. Sümer, "Bugün, kanımızca insanlık "vahşi hayvan" dememesi gereken bir süreçte. İnsanlık kendini, görüşlerini ve haklarını silahla ifade edemeyeceğini, kazanamayacağını ve koruyamayacağını artık bilmeli, canlara değil, şiddete ve silahlara veda edilmelidir." diye konuştu.

Şiddeti üretenlerin ve tetikçilerinin kimseyi korkutamayacaklarını kaydeden Sümer, daha büyük şiddet örnekleri yaşamadan, Türkiye, suçluların rahatça yaşadığı, girip çıktığı bir ülke olmaktan kurtarılması gerektiğini söyledi. Sümer, konuşmasını şu şekilde sonlandırdı: "Bunun için güvenlik önlemleri çok daha özenle alınmalı, insan, hayvan ve çevre haklarına yönelik şiddet çeşitlerine karşı şiddetsiz tepki gösterenler ve hak arayanlar zarar görmemelidir. Türkiye, aileleri, gençleri ve tüm gönüllü kuruluşları bir projeye dayalı olarak ivedilikle sürece katmalı, her türlü şiddete karşı seferberlik başlatmalıdır."

Şiddetsiz Toplum Derneği: Canlara değil, şiddete ve silahlara veda edilmeli

Şiddetsiz Toplum Derneği: Canlara değil, şiddete ve silahlara veda edilmeli

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim