• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Şiddete karşı rehabilitasyon merkezi kuruluyor

Şiddete karşı rehabilitasyon merkezi kuruluyor
Mersin’in Tarsus İlçesi’nde öldürülen üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan’ın ailesi, gelen yardım isteklerini şiddetin önlenmesi amacıyla okul veya şiddete eğilimli kişilerin eğitilmesine yönelik rehabilitasyon merkezi kurulması kararı aldı.

Mersin’in Tarsus İlçesi’nde öldürülen üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan’ın ailesi, gelen yardım isteklerini şiddetin önlenmesi amacıyla okul veya şiddete eğilimli kişilerin eğitilmesine yönelik rehabilitasyon merkezi kurulması amacıyla değerlendirme kararı aldı.
 
Ölümüyle tüm Türkiye’yi yasa boğan Özgecan’ın ailesine ülke içi ve dışından birçok yardım teklifi geldi. Teklifleri kabul etmeyen aile, yaptığı değerlendirme sonucu, şiddetin önlenmesi amacıyla  okul veya şiddete eğilimli kişilerin eğitilmesine yönelik rehabilitasyon merkezi kurulması şartıyla yardımları kabul etmeye karar verdi. Bunun üzerine Mersin Valiliği’nin denetim ve kontrolü altında olan Mehmet Aslan adına açılan hesap numaralarına Türk Lirası, dolar ve Euro olarak bağış alınacak. Gelen yardımların toplam rakamının ardından kesinleşecek olan projede ile şiddet eğilimi olan kişilerin eğitim ve rehabilitasyonları sağlanacak.
 
Aile yakını Cengiz Kenan Erin, baba Mehmet Aslan adına yaptığı açımlamada, şunları söyledi:
 
"Özgecan kızımızın ailesi dünyanın ve Türkiye’nin her yanından gelen yardım tekliflerini kabul etmemektedir. Mersin Valiliğimiz ile görüşerek Valiliğin denetim ve kontrolü altında bir organizasyon düzenlendi. Aile maddi yardım taleplerini kızlarının adının verileceği okul, kadın ve çocuklara yönelik şiddetin önlenmesini amaçlayan rehabilitasyon merkezlerinin açılması amacı ile yardım taleplerini kabul etmiş bulunmaktadırlar. Medyaya yansıyan hesapların dışında da hiç bir hesaba yardım konusunda riayet edilmemesi ve sadece medyada yer alan hesap numaralarına yardım kabul edilecektir."
 
YARDIM TALEPLERİNİ REDDETMİŞTİ
 
Erin, Aslan  ailesinin, olayın ardından yurtiçi ve yurtdışından gelen yardım taleplerini geri  çevirdiğini ancan bunun yararlı bir hizmete dönüştürülebileceği önerisini olumlu  karşıladığını söyledi. Mersin Valiliği koordinesinde banka hesapları açıldığını belirten  Erin, "Yardımda bulunmak isteyenler bu hesaplara bağışta bulunabilecek. Aile, bu  yardımları, kızlarının adının verileceği okul ile kadın ve çocuklara yönelik  şiddetin önlenmesine yönelik hizmeti amaçlayan rehabilitasyon merkezi  oluşturulması için kabul etti" dedi. 
 
HESAP NUMARASI AÇILDI
 
Erin, bağışlardan EFT ve havale ücreti alınmayacağını da kaydetti. 
 
Özgecan'ın babası Mehmet Aslan adına Ziraat Bankası'nda, "TR18 0001  6567 5372 335001 (Türk Lirası), TR88 0001 0015 6567 5372 335002 (Dolar), TR61  0001 6567 5372 335003 (Avro)" IBAN numaralı hesaplar açıldı. 
 
  Özgecan’ın amcası Yaşasın Aslan ise, "Yardımlar ile bir okul ya da eğitim tesisi konusunda. Mehmet Bey’in gözleri parladı kızının adının yaşaması adına. Mehmet Bey, okul yerine kadın ve çocuklara şiddet gösteren insanların eğitilmesine yönelik bir rehabilitasyon merkezinin açılma teklifini çok daha benimsedi. Bu anlamda ülkemiz adına başlangıç olur bu eğitim merkezi. Bu yüzden kabul etti" diye konuştu.
 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim