• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Sıcaklıklar mevsim normallerine düşecek

Sıcaklıklar mevsim normallerine düşecek
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava sıcaklıklarının ülke genelinde yağışla birlikte hafta sonuna kadar mevsim normalleri civarına ineceğinin tahmin edildiğini bildirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava sıcaklıklarının ülke genelinde yağışla birlikte hafta sonuna kadar mevsim normalleri civarına ineceğinin tahmin edildiğini bildirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklıklarının yarın iç ve doğu bölgelerde artmaya devam edeceği ancak yurdun batı bölgelerinden başlayarak ülke genelinde yağışla hafta sonuna kadar azalacağı ve mevsim normalleri civarına ineceği tahmin ediliyor.

Tahminlere göre, Türkiye'nin yarın Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine girecek. Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz'in batısı yağışlı geçecek. 

Yağışlar yarın akşam saatlerinde İstanbul, Yalova, Bursa, Balıkesir, Uşak, Denizli, Muğla ile Aydın, Manisa ve İzmir'in doğusunda kuvvetli olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkilileri, Kuzey Afrika üzerinden gelen kuvvetli güneyli rüzgarlarla bu akşam ve gece saatlerinde Kıyı Ege'de, yarın Ege, Akdeniz ve İç Anadolu'nun güney ile doğusunda toz taşınımı beklendiğinden hava kalitesinin azalması, görüş mesafesinde düşme gibi olumsuz şartlara karşı vatandaşların dikkatli olmaları yönünde uyarı yaptı.

Sağanak yağış bekleniyor

Perşembe günü ise Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun batısı ile Orta Karadeniz'in iç kesimleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar perşembe günü ilk saatlerde Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce, Zonguldak, Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur ve Antalya ile öğleden sonra Mersin, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş'ta kuvvetli olacak.

Sıcaklıklar pazar günü yeniden artacak

Yağışlar cuma günü doğu bölgelerinde etkili olduktan sonra yurdu terk edecek ancak batı bölgelerinin yeni bir yağışlı sistemin etkisine girecek. Cumartesi günü Marmara'nın batısı ve kıyı Ege dışında ülke genelinde etkisini gösterecek yağışlar pazar günü yurdu terk edecek, hava sıcaklıkları yeniden yükselmeye başlayacak.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim