• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C

Sıcaklara Meydan Okuyan Yöntem Botox

Sıcaklara Meydan Okuyan Yöntem Botox
Kısa sürede uygulanan terleme için botox tedavisi bütün yazı rahat geçirmenizi sağlıyor.

Kısa sürede uygulanan terleme için botox tedavisi bütün yazı rahat geçirmenizi sağlıyor.

Havaların ısınmaya başlaması ile hem kadınların hem de erkeklerin en büyük sorunlarından biri aşırı terleme gündeme geliyor. Aşırı terleme, yaşamı ve çalışma hayatını sosyal ve duygusal açılardan son derece olumsuz yönde etkiliyor. Tıpta birçok alanda etkin tedaviler sağlayan botox, terleme tedavisinde de başarılı sonuçlar veriyor.

Medical Park Uşak Hastanesi Cildiye Uzmanı Dr. Özgür Yürüker, aşırı terleme şikâyeti bulunan kişilerin yaşadığı bu sorununa karşı şikayet bölgesine göre (koltuk altı, el içi, ayak tabanı) botox uygulamasını önerdi. Uzm. Dr. Özgür Yürüker, "Havaların ısınmasıyla birlikte insanlardaki terleme sorunları daha da arttığını, çözüm olarak botox yöntemi ile terleme tedavisi yapılması ciddi anlamda kişilere yardımcı olmaktadır. Anti aging için kullanılan botilinum toksin (botox) tedavisi koltuk altı terlemelerinin engellenmesinde de güvenle kullanılıyor. Ortalama 15-20 dakikada lokal şartlarda uygulanabilen ve sonuçları son derece yüz güldüren bir işlem" dedi.

Yürüker, uygulama yapılacak alanların belirlenmesi ve botox'un minimal dozlarda cilt içine uygulanarak yapıldığına değinirken şöyle devam etti; "Bu yöntem ter bezlerini çalıştıran sinirlerin faaliyetlerini azaltarak terlemeyi birkaç kat azaltır ve ortalama etki süresi 6 aydır. Tedavi için defalarca zaman ayırmadan ve cerrahi herhangi bir bakıma gerek kalmadan ortalama 6 ay boyunca hem terlemenin miktarı oldukça azalır, hem de terin rahatsız edici kokusundan kurtulunur. Uygulamadan sonra 72 saat içinde beklenilen etki başlar ve 1-2 hafta içerisinde etkisi tam olarak oluşur. Uygulamanın genel vücut işlev ve fonksiyonlarına zararlı bir yan etkisi yoktur. Deneyimli ve uzman kişiler tarafından uygulanan bu yöntem, gerek kadın gerekse erkeklerde, birçok yaş grubunda tercih edilmekte ve yüz güldüren sonuçlar elde edilmektedir" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim