• BIST 9095.22
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Siber, Sankon Genel Başkanı Atasoy’u Kabul Etti

Siber, Sankon Genel Başkanı Atasoy’u Kabul Etti
KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu (SANKON) Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy'u...

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu (SANKON) Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy'u kabulünde Kıbrıs Türkü'nün, kimliğiyle dünyada yer alma mücadelesi verdiğini söyledi.

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy ve beraberindeki heyeti kabul etti. Bir ülkenin üst yönetim kademelerinde kadınların bulunmasının ülkelerin çağdaşlığıyla doğru orantılı seyrettiğini kaydeden Sibel Siber, üst düzey yönetici kademelerinde daha çok kadın görmek istediklerini vurgulayarak Nezaket Emine Atasoy'u tebrik etti.

Kıbrıs sorununa da değinen Sibel Siber, "Kimliğimizle dünyada yer alma mücadelesi veriyoruz" dedi. KKTC'nin ambargoların altında olduğunu söyleyen Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, çözüm isteğini referandumda ve çeşitli platformlarda gösteren bir halkın ambargolar altında olmaması gerektiğini belirtti. Kıbrıs Türk halkının anlaşılmak istediğini, bunun için de anlatmanın gerekli olduğunu kaydeden Sibel Siber, mücadeleden vazgeçilmezse başarılı olunabileceğini ifade etti.

Sibel Siber, yeni kurulacak hükümetin halkın yaşam kalitesini olumlu etkileyecek bir hükumet olmasını temenni etti. Siber, Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu kuruluşunun uluslararası camiada Kuzey Kıbrıs Türk halkının bağımsızlık mücadelesini destekleyen çalışmalar yapmasından dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, Cumhuriyet Meclisi Başkanı mevkisinde bir kadını görmenin kendisini memnun ettiğini ve kadınların bu gibi görevlerde bulunmasının gurur verici olduğunu belirtti.

Nezaket Emine Atasoy, Kıbrıs Barış müzakerelerine değinerek, "Ümit ediyorum ki devam eden barış müzakereleri başarıyla sonuçlanacak. Kıbrıs Adasında kalıcı bir Barış antlaşması yapılacaktır. SANKON, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkının bağımsızlık mücadelesini uluslararası toplumda desteklemeye devam edecektir" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim