• BIST 8718.11
  • Altın 2244.297
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.1686
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Sharapova Türk tenisine katkı sağlayacak

Sharapova Türk tenisine katkı sağlayacak
Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Durmuş, "Dünya tenisinin yıldızı, aynı zamanda dünyada en fazla bilinen sporculardan biri olan Sharapova'yı getirerek, Türkiye'de tenisin yayılmasına fayda sağlamayı düşünüyoruz." dedi.

​Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, dünyaca ünlü Rus sporcu Maria Sharapova'nın İstanbul'da gelecek hafta Çağla Büyükakçay ile yapacağı özel maçla, Türk tenisine katkı sağlayacağını söyledi.

Durmuş, yaptığı açıklamada, "Dünya tenisinin yıldızı, aynı zamanda dünyada en fazla bilinen sporculardan biri olan Sharapova'yı getirerek, Türkiye'de tenis algısını yükseltip, tenisin yayılmasına fayda sağlamayı düşünüyoruz. Aynı zamanda dünyanın bir numarası olmuş sporcuların bizim sporcularımızla o kortlarda oynayabildiğini kendi sporcularımız da görsün istiyoruz." dedi.

Federasyon başkanı Durmuş, Maria Sharapova'nın 26 Kasım'da İstanbul'da düzenlenecek TEB BNP Paribas Tenisin Yıldızları Serisi etkinliği kapsamında Sinan Erdem Spor Salonu'nda milli sporcu Çağla Büyükakçay ile karşılaşacağını anımsattı.

Bu organizasyonda temel amaçlarının dünya çapında tenisçiler yetiştirmek olduğunu belirten Durmuş, şunları kaydetti:

"Nasıl dünya çapında sporcu yetiştirecektik, sporcu sayısını artıracaktık, tabana yayacaktık, bilinirliğini ve oynanabildiğini yayacaktık. Bunu nasıl yapacaktık, sokaklara inmemiz gerekiyordu. Sokaklarda tenis oynayıp, tenisin bilinirliğini artırıp, yapabilirliğini de göstermemiz gerekiyordu. Tenisi 'zengin sporu' algısından kurtarabilmek, belli bir kesimin oynayabileceği bir spor branşından uzaklaştırmak adına Anadolu'ya, Türkiye'nin her yerine yaymamız gerekiyordu." 

Sharapova'nın katılacağı organizasyonun, Türkiye'de sokak tenisi projesinin 2017 finali olduğunu aktaran Cengiz Durmuş, şöyle konuştu:

"Sokak tenisinde hemen hemen 81 ile de ulaştık. Yıl sonu organizasyonunu geçen sene tenisin yıldızları serisi olarak Ankara'da yapmıştık, bu yıl da İstanbul'da gerçekleştireceğiz. Bu sene, dünya tenisinin yıldızı, aynı zamanda dünyada en fazla bilinen sporculardan biri olan Sharapova'yı getirerek, Türkiye'de tenis algısını yükseltip, tenisin yayılmasına fayda sağlamayı düşünüyoruz. Aynı zamanda dünyanın bir numarası olmuş sporcuların bizim sporcularımızla o kortlarda oynayabildiğini kendi sporcularımız da görsün istiyoruz."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim