• BIST 9093.41
  • Altın 2325.482
  • Dolar 32.3736
  • Euro 34.9977
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

SGK'nın bazı hastanelere karşı sözleşmeyi tek taraflı fesih etmesine tepki

SGK'nın bazı hastanelere karşı sözleşmeyi tek taraflı fesih etmesine tepki
CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) bazı hastanelere karşı sözleşmeyi tek taraflı fesih etmesine tepki gösterdi.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) bazı hastanelere karşı sözleşmeyi tek taraflı fesih etmesine tepki gösterdi. Atıcı, "Mesaj çok açık. "Ya benimsin kara toprağın, ya benim yanımdasın ya da düşmanımsın." Bunu herhangi oluşuma herhangi bir gruba devlet söyleyemez. Eğer bu hastanelerin sözleşmeyi fesih edecek kadar sıkıntılı varsa tabi ki sözleşme fesih edilir. Bunu yaptığınızda diğer hastanelerin durumunu da incelemeniz lazım." dedi.

Sağlık, Aile, Çalışma ve sosyal İşler Komisyonu'nun CHP'li milletvekilleri Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk'u ziyaret etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, CHP Kayseri Milletvekili Op. Dr. Çetin Arık katıldı.

Ziyaret esnasında SGK'nın bazı hastaneler karşı tek taraflı sözleşmeyi fesih etmesi değerlendirildi. Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun tek taraflı fesih yetkisinin belirli şartlara göre bulunduğunu aktardı. Kahveci, tek taraflı fesih yetkisinin yeni bir karar olmadığını vurgulayarak, "Eğitim Araştırma Hastaneleri'nin semt poliklinikleri kapatıldı, yargıdan geri döndü, büyük ihtimalle yargıdan geri dönecektir. Hiçbir sebep göstermeden Sosyal Güvenli Kurumu herhangi bir hastanenin sözleşmesini fesih edemez." dedi.

Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ise SGK'nın bazı hastanelere karşı sözleşmeyi tek taraflı fesih etmesini eleştirdi. Koncuk, bu yaklaşımın doğru bir yaklaşım olmadığını dile getirerek, şunları ifade etti: "Bu iş Türkiye'de kabak tadı vermiştir. Hür dünyada ayıptır. Paralel mücadele ne demektir. Hangi siyasi anlayıştan olursa olsun, bir iktidarın bir devletin düşman ilan etmesi kabul edilemez. Hukuk içinde varsa kusurları bunları tespit edersiniz cezalarını verirsiniz. Kafadan ben senin hastane, okulunu kapattım. Böyle bir devlet olmaz. Böyle bir devletin demokratik bir devlet olduğunu iddia etmek bile söz konusu olmaz."

AYTUĞ ATICI: MESAJ ÇOK AÇIK; YA BENİMSİN KARA TOPRAĞIN

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ise sözleşmelerin fesih edilmesiyle mesajın çok net olduğunu vurguladı. Atıcı, konuşmasında "Mesaj çok açık. "Ya benimsin kara toprağın, ya benim yanımdasın ya düşmanımsın" Bunu herhangi oluşuma herhangi bir gruba devlet söyleyemez. Eğer bu hastanelerin sözleşmeyi fesih edecek kadar sıkıntılı varsa tabi ki sözleşme fesih edilir. Bunu yaptığınızda diğer hastanelerin durumunu da incelemeniz lazım. Maalesef AKP hükümeti seçici bir şekilde kendini yanında olmayan bütün kurumları, kişileri yok etme çabası içerisindedir." değerlendirmesinde bulundu.

CHP Kayseri Milletvekili Op. Dr. Çetin Arık da "AKP'nin uyguladığı sağlık sistemi Türkiye'de çökmüştür. AKP bu yola çıkığında herkes istediği hastaneyi, istediği hekime istediği zaman gidecek ücret muayene olacak demişti. Şuanda yüzde 200 katkı payı alınıyor. Paran varsa sağlık hizmeti alırsın paran varsa doğumunu yaptırırsın aksi halde vay haline." ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim