• BIST 9712.6
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C

SGK’dan İşverene Kolaylık

SGK’dan İşverene Kolaylık
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'nun yaptığı değişiklikle, internet üzerinden E-Bildirge alınmaya başlaması, işverenler ve sigortalı işçi çalıştıranlar...

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'nun yaptığı değişiklikle, internet üzerinden E-Bildirge alınmaya başlaması, işverenler ve sigortalı işçi çalıştıranlar için büyük kolaylık getirdi.

Eski uygulama ile işveren, E-Bildirge başvurusu yapmak ve şirketine ait E-Bildirge alabilmek için her seferinde kapalı zarf işlemleri için çaba sarf ediyordu. Yeni uygulama ile bu müracaat işlemi kolaylaştırıldı ve işveren nerede iş yeri açarsa açsın artık ikinci bir E-Bildirge için başvuru yapmak zorunda kalmayacak.

EVRAK KOŞUŞTURMASINA SON

Konu ile ilgili bilgi veren Eskişehir Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Cahit Akpolat, yeni uygulamanın işveren üzerinde büyük bir yükü de kaldırdığını vurguladı. Kapalı zarf usulü şifre alma yerine internet üzerinden şifre alma döneminin başladığını kaydeden Akpolat, eski sistemi şu şekilde özetledi:

"E Bildirge almak için birçok işlem yapması gereken işveren her seferinde aynı işlemleri yapıyor, şifrelerin olduğu kapalı zarfı almak için nüfus müdürlüğüne gidiyordu. Bilindiği gibi 8 kişiden fazla işçi çalıştıran kurumlar SGK işlemlerini internet üzerinden yapmak zorunda. Bunun için de sisteme kayıt olunması gerekiyor. Sisteme kayıt olunurken de SGK'ya bir takım belgeler sunup sonrasında E-Bildirge şifrenizi alıyorsunuz. Ardından çalıştırdığınız işçilerle ilgili tüm sigorta işlemlerinizi e bildirge üzerinden yapabiliyorsunuz. İşe alma, işten çıkartma, ücretli izin bildirimi gibi işlemler buradan yapılabiliyor."

ONLİNE SİSTEMDEN ERİŞİM

E-Bildirge kullanıcı kodu ve şifre alma zorunluluğu olan işverenlerin bundan böyle sgk.gov.tr adresinde bulunan " E-SGK Şifre" kısmını seçerek E-Devlet şifreleri üzerinden erişilebilecek sayfadan ulaşabileceklerini dile getiren Akpolat, son olarak şunları söyledi:

"Ünitelerimizde bulunan şifre zarflarının bitmesinden sonra yeni açılan "E-Bildirge Başvuru (Zarfsız)" menüsü kullanılarak işlemlerin yürütülmesi gerekmektedir. Buna göre sgk.net/sgk.intra ekranlarında oluşturulmuş "E-Bildirge Başvuru (Zarfsız)" menüsü kullanılarak işveren/işveren yetkilisi bilgileri girilmek suretiyle sistem tarafından oluşturulan E-Bildirge şifresi E-Devlet sistemi üzerinden görülecektir. E-Bildirge şifrelerinin bloke edilmesi, unutulması veya kaybolması halinde yeni şifre verilmeyecek olup, E-Devlet şifresi üzerinden ulaşılan E-Bildirge şifresi yeniden kullanılacaktır."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim