• BIST 8766.62
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

SGK’dan borç yapılanması için son gün uyarısı

SGK’dan borç yapılanması için son gün uyarısı
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Ünal Kaya, yapılandırılan borçlardan vadesi geçenlerin son ödeme tarihinin 31 Mayıs'a kadar uzatıldığını...

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Ünal Kaya, yapılandırılan borçlardan vadesi geçenlerin son ödeme tarihinin 31 Mayıs'a kadar uzatıldığını söyledi.

SGK İl Müdürlüğünde 30052 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 690 Sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'nin dördüncü bölümünde yapılan sosyal güvenlik ile ilgili düzenlemeler hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı. Muhtarlara yönelik düzenlenen toplantıya yaklaşık iki yüz muhtar, valilik ve özel idare çalışanları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Ünal Kaya, muhtarların Sosyal Güvenlik Kurumunun çalışmalarında önemli bir rol oynadıklarına söyleyerek, "Bilindiği üzere 6736 sayılı Kanun ile işveren ve sigortalılarımızın Sosyal Güvenlik Kurumuna olan borçları yapılandırılmıştı. Yapılandırmanın en önemli şartlarından biri de ilk iki taksitin zamanında yatırılmasıdır. Ancak ödeme güçlüğü çeken paydaşlarımız için 6770 sayılı Kanunla yapılan düzenleme ile vadesi geçen taksitlerin son ödeme tarihleri 31 Mayıs 2017'ye uzatılmış, diğer taksitler ise dörder ay ertelenmiştir. Bu vesileyle 31 Mayıs'a altı gün kaldığını hatırlatmak ve paydaşlarımızın da mağdur olmaması için 31 Mayıs" a kadar taksitlerini ödemeleri gerektiğinin duyurulması konusunda sizden desteklerinizi rica ederim" dedi.

"Hedefimiz sıfır iş kazası"

Çalışma Hayatında Milli Seferberlik programı kapsamında yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Kaya, "Bu çalışmalarda amacımız ve hedefimiz sıfır iş kazası. Çocuklara, gençlere, çalışanlara ve işverenlere tehlike ve riskleri önleme eğitimi verirken, sağlık ve güvenlik ile ilgili tavır ve davranışlar öğretilecek ve yaşamın her safhasında özellikle de iş yerlerinde sağlık ve güvenlik kültürünün geliştirilmesi sağlanacaktır. Bu çalışmalar kapsamında İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda sahada yapacağımız çeşitli çalışmalarda da desteklerinizi bekliyoruz. Vatandaşlarımız ile birebir iletişime geçen siz muhtarlarımızın vereceği destek bizim için büyük önem taşımaktadır" diye konuştu.

SGK İl Müdür Yardımcısı Sami Şahin'in sunumu ile devam eden toplantı, muhtarların sorularının cevaplanmasıyla son buldu.

SGK’dan borç yapılanması için son gün uyarısı

SGK’dan borç yapılanması için son gün uyarısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim