• BIST 9524.59
  • Altın 2504.807
  • Dolar 32.5602
  • Euro 34.555
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

SGK uzmanı Nacar, lösemi hastası kızın babasının yardımına koştu

SGK uzmanı Nacar, lösemi hastası kızın babasının yardımına koştu
Kızına 4 ay önce lösemi teşhisi konan baba, kızının tedavisi için her hafta Zonguldak'tan Ankara'ya gitmek zorunda kalınca bir süre sonra iş bulamaz...

Kızına 4 ay önce lösemi teşhisi konan baba, kızının tedavisi için her hafta Zonguldak'tan Ankara'ya gitmek zorunda kalınca bir süre sonra iş bulamaz hale geldi. Necmi Tıska'nın yardımına SGK Uzmanı Erhan Nacar koştu.

Zonguldak'ta yaşayan 8 yaşındaki Irmak Tıska, mide bulantısı ve halsizlik şikayetiyle gittiği hastanede lösemi olduğunu öğrendi. Küçük kız için hiç vakit kaybedilmeden kemoterapi tedavisi başladı. İki çocuk babası Necmi Tıska'nın hayatı da o günden sonra değişti. İnşaatlarda çalışarak ailesini geçindiren baba Tıska, kızının sağlığına yeniden kavuşması için her şeyini ortaya koydu ancak tedavi süreci Ankara'ya taşınınca iş bulması imkansız hale geldi.

Aile, hastalığı nedeniyle kalabalık ortamlarda bulunmaması gereken ve okulu bırakmak zorunda kalan Irmak için evde eğitim sistemine başvurdu ama çözülmeyi bekleyen tek sorun bu değildi. Yaşadıkları evde elektrik ve su olmadığı için Irmak'ın anneannesinin evine taşınan aile, kıt kanaat geçinmeye çalıştı fakat küçük kızın ihtiyaçları nedeniyle artan masrafların altından kalkamadı.

Baba Necmi Tıska'nın tek isteği sigortalı bir iş sahibi olmaktı. O isteği duyan ve yerine getirmek için ilk adımı atan SGK Uzmanı Erhan Nacar oldu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile temasa geçen Nacar, Zonguldak İş-Kur İl Müdürü Gönül Demirsu ile irtibat kurulmasını sağladı. Görüşmeler sonucunda baba Tıska, aylık bin 400 lira alabileceği ve genel sağlık sigortası ile iş kaza sigortasının da yapıldığı bir işe sahip oldu. Şimdi kızının eski sağlıklı günlerine kavuşacağı zamanı iple çekiyor.

SGK uzmanı Nacar, lösemi hastası kızın babasının yardımına koştu

SGK uzmanı Nacar, lösemi hastası kızın babasının yardımına koştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim